Cum se face epilarea epilarea

Bărbierit

Epilarea epilată - una dintre modalitățile de a trata părul nedorit al corpului. Producătorii ne promite câteva săptămâni de piele netedă și matasoasă fără un singur păr, dar multe fete se tem să folosească acest dispozitiv. Epilarea armpiturilor și a altor zone delicate ale pielii este deosebit de terifiantă. Astăzi vom încerca să risipim temerile și să înțelegem în detaliu nuanțele și complicațiile utilizării epilatorului. Lungimea optimă a parului de o jumătate de milimetru ajută epilatorul să aplice cu ușurință și în siguranță un păr.

Principalele cauze ale fricii de epilator

Motivul principal al fricii este boala procedurii. În plus față de durere, femeile se plâng de parul îngrozit și de iritații, care apar adesea după utilizarea epilatorului. Acesta este motivul pentru care multe femei care decid să utilizeze această metodă de îndepărtare a părului pentru prima dată se tem să încerce, auzind o mulțime de "groază" de la cei care au primit impresii negative ale procedurii. Să analizăm în detaliu fiecare dintre cauzele îngrijorării și să vedem ce merită să fim și ce nu este.

Durerea în timpul epilării

Fiecare persoană are propriul prag de durere, pe care depinde susceptibilitatea sa la senzații dureroase. Dacă este scăzută și părul este gros și dur, epilarea epilată poate fi un adevărat test pe care nu-l poate rezista toată lumea. Cum de a reduce durerea în timpul procedurii? De multe ori, o mănușă de masaj specială vine cu epilatorul, dispozitivul în sine poate fi echipat cu o duză de masaj. Acest lucru se face pentru a reduce durerea. Lidocaina poate fi aplicată în zona tratată sub formă de spray care va ușura durerea. Cu toate acestea, el nu va scăpa de el complet, deoarece pielea nu-l poate absorbi până la uscare.

Mai ales dureros pentru a elimina părul lung. Epilarea armpiturilor și a zonei de bikini este, de asemenea, dureroasă, deoarece pielea din aceste zone este deosebit de delicată și sensibilă. Lungimea optimă a părului pentru îndepărtarea acestuia cu un epilator este de 0,5 cm. Există o opinie general acceptată conform căreia o femeie este cea mai sensibilă la durere cu câteva zile înainte de perioada ei, deci este bine să programați o procedură pentru sfârșitul ciclului. Se crede, de asemenea, că dimineața durerea este percepută mai puternic decât seara.

În orice caz, dacă efectuați această metodă de îndepărtare a părului depinde de dvs. Dacă aveți îndoieli, încercați să scoateți părul cu pensete pe zona pe care intenționați să o testați. Doar amintiți-vă că în epilatorul pensete mai mult, aproximativ 20, și toate lucrează în același timp, adică, durerea va fi de 20 de ori mai puternică.

Iritație după epilare

Acest factor este, de asemenea, o cauză comună de refuz din partea epilatorului. Se întâmplă în toate modurile diferite - cineva mai mult, cineva mai puțin, în funcție de sensibilitatea pielii. Acest lucru se întâmplă deoarece pensetele nu numai că trag părul, ci și lezează pielea din jurul acestuia. Pentru a reduce iritarea, cosmetologii recomanda sa aburi pielea inainte de procedura si sa o lubrifiati cu un antiseptic inainte si dupa. Unele sunt ajutate de uleiuri cosmetice, cum ar fi migdale, lavandă sau arbore de ceai.

Problema părului îngrozită

Epilarea armpiturilor, a zonei de bikini și a picioarelor se transformă adesea într-o problemă a părului îngrășat, care este una dintre principalele consecințe ale utilizării epilatorului. Nu este neobișnuit ca fetele să crească părul atât de puternic încât trebuie să meargă la medic pentru ajutor. În plus, acestea sunt pete și cicatrici, care durează foarte mult timp. După astfel de povestiri, doriți să aruncați epilatorul și să vă întoarceți la mașina veche. Cu toate acestea, este puțin mai blând pe piele, iar părul înghițit după procedură apare periodic.

Pentru ca părul să crească cât mai puțin posibil, pielea trebuie pregătită cu atenție. În plus față de antiseptic și în aburi înainte de procedură, trebuie să utilizați în mod regulat o freză. Nu uitați să o aplicați imediat înainte și după epilare. În magazinele de cosmetice vândute mijloace speciale pentru a preveni îngrășarea părului: puteți încerca să utilizați unul dintre ele.

În cazul în care părul înghețat apare încă, cel mai bine este să-l scoateți de la cosmetician. Când nu există posibilitatea de a contacta salonul, ștergeți-l singur. Principala regulă - în orice caz, să nu împingi părul ca un cos. Înainte de a trage părul cu o pensetă sau cu un ac, asigurați-vă că eliminați pielea și dezinfectați instrumentul cu alcool. Încercați să vă răniți cât mai puțin pielea. Uneori firele de păr ajung la o lungime foarte mare - până la 2 cm. În acest caz, iritarea pe suprafața pielii va fi foarte puternică.

Cum să folosiți epilatorul?

Acum, că știm cum să pregătim pielea pentru procedură, pentru a reduce riscul unor consecințe neplăcute, putem trece direct la îndepărtarea părului. Prima dată când vă recomandăm să încercați dispozitivul în zonele în care părul este cel mai subțire și mai moale, dar nu ar trebui să utilizați imediat un epilator în zona bikinilor, este mai bine să lăsați această procedură mai târziu când veți simți mai multă încredere. Împingeți ușor pielea în timpul epilării, conducând încet dispozitivul în direcția creșterii părului.

Parul gros trebuie îndepărtat cu viteză redusă, altfel nu se va scoate din rădăcină și se va rupe.

Dacă nu a fost posibil să înlăturați tot părul dintr-o dată, atunci nu este nevoie să treceți imediat prin el din nou, faceți o scurtă pauză. La sfârșitul procedurii, nu uitați să aplicați ulei antiseptic sau cosmetic.

Epilarea regiunilor armpitice și bikini este o procedură pentru fetele curajoase. Ar trebui făcut foarte atent și ușor, principalul lucru - nu vă grăbiți. Dacă suferiți prima procedură, atunci veți putea folosi epilatorul, deoarece de fiecare dată durerea va fi mai puțin și mai puțin. Amintiți-vă că epilatorul nu este destinat să îndepărteze părul de pe mâini și față, deoarece aceste părți ale corpului vor trebui să aleagă un mod diferit.

Acordați-vă un rezultat reușit, pregătiți-vă cu atenție și continuați cu procedura. Cel mai probabil, epilatorul va înceta în curând să vă înspăimânte și să vă transformați dintr-un instrument de tortură într-un adevărat prieten și ajutor, care vă va oferi pielea netedă și frumoasă.

Epilarea epilării: secretele unei proceduri de succes

Îndepărtarea părului cu ajutorul aparatelor electrice este o modalitate bună de a obține netezimea dorită a pielii până la câteva săptămâni. Cum să folosiți epilatorul? Cum de a reduce durerea? Aceste întrebări sunt vizitate de fete care au decis mai întâi să folosească gadgetul popular de frumusețe. Cunoașterea subtilităților mici va permite îndeplinirea cu succes a îndepărtării părului și reducerea disconfortului în timpul procedurii.

Dispozitive de îndepărtare a părului: avantajele și dezavantajele utilizării

Epilatorul este un dispozitiv electric conceput pentru a elimina vegetația nedorită din orice parte a corpului. Este echipat cu plăci în mișcare, care, rotindu-se, captează firele de păr și le rup din rădăcină. Această procedură cauzează un disconfort considerabil, astfel încât utilizarea epilatorului nu este recomandată femeilor cu un prag de durere scăzut.

În plus, contraindicațiile la acest tip de îndepărtare a părului sunt sarcinii și vene varicoase în zonele de îndepărtare a părului.

După cum puteți vedea, lista restricțiilor este scurtă și majoritatea femeilor folosesc un epilator. Trebuie doar să alegeți un dispozitiv simplu și plăcut de folosit.

De exemplu, lumina cu LED-uri ajută să nu pierdeți nici macar o puf subțire, o duză de masaj reduce disconfortul și un cap de epilator în mișcare asigură o alunecare lină.

Multe dispozitive pot fi utilizate direct în baie sau în duș, ceea ce reduce în mod semnificativ nivelul de disconfort.

Îndepărtarea părului de către epilator este aleasă de multe femei, deoarece această metodă are avantajele sale indiscutabile:

 • efect lung După prima procedură, pielea rămâne netedă, în medie, 2 săptămâni, dar de fiecare dată când această perioadă crește. Perturbarea permanentă a foliculilor duce la faptul că firele de păr noi cresc lent și devin slabe și subțiri;
 • ușurința de utilizare la domiciliu. Fiecare fată va putea să folosească epilatorul, tot ceea ce este necesar este un mic talent;
 • fără pregătire lungă pentru acest proces. Nu este nevoie să încălziți ceara sau pastă de zahăr, apoi îndepărtați resturile de fonduri din corp. Fără accesorii, cu excepția epilatorului;
 • dispozitivul poate fi achiziționat la un preț accesibil, este ușor de stocat și convenabil pentru a lua cu dvs., de exemplu, într-o călătorie;
 • posibilitatea de aplicare pe orice parte a corpului.

Dezavantajele acestui tip de epilare includ:

 • durerea în timpul procedurii. Înlăturarea firelor de păr cu o rădăcină duce, în unele cazuri, la un astfel de disconfort puternic, pe care femeile refuză să-l folosească după prima încercare;
 • durata procesului. La început, epilarea durează mult. În primul rând, trebuie să dați pielea să se obișnuiască cu ea, deci este aleasă o viteză redusă de rotație a plăcilor, iar procedura are loc cu "respite";
 • ingrosarea parului O problemă foarte frecventă în cazul utilizării aparatelor electrice. În timpul procedurii este dificil de controlat corectitudinea îndepărtării părului, astfel încât acesta începe să crească într-un unghi greșit. Ca urmare, pe piele se formează pete roșii și pustule;
 • Aparatul nu este recomandat pentru utilizare pe față.

Înainte de a continua procedura, trebuie să vă dați seama cum să epilați corect epilatorul. Aceasta va permite evaluarea tuturor avantajelor metodei și alinierea neajunsurilor sale.

Recomandări privind utilizarea epilatorului

La prima vedere, epilarea epilată pare a fi o procedură elementară, dar unele sfaturi încă nu interferează.

 1. Înainte de procedură, trebuie să aburiți pielea luând un duș fierbinte sau o baie. Acest lucru contribuie la îndepărtarea mai ușoară a părului și la mai puțină disconfort. Dacă modelul epilatorului vă permite să îl utilizați în apă, procesul va deveni și mai confortabil.
 2. Dacă epilatorul este utilizat numai pe pielea uscată, trebuie să ștergeți bine corpul cu un prosop. Nu puteți folosi crema și loțiunile înainte de procedură, altfel procesul de îndepărtare a părului va fi foarte dificil.
 3. Este recomandabil să tratați corpul cu o freză sau un prosop dur. Astfel, accesul la firele de păr este îmbunătățit, iar balanțele de piele keratinizate nu împiedică îndepărtarea părului.
 4. Lungimea părului trebuie să fie de 5-7 mm. Acest lucru este suficient pentru a captura firele de păr ale plăcilor de epilator. Lungimea depășită trebuie tăiată, în caz contrar părul nu va fi îndepărtat și se va rupe.
 5. Efectuați procedura pentru prima dată când trebuie să folosiți epilatorul la viteză mică și în acele locuri unde firele de păr sunt mai subțiri. Acest lucru va permite adaptarea la senzații noi, nu prea plăcute.
 6. Epilatorul îndepărtează părul împotriva creșterii, trebuie luat în considerare atunci când alegeți direcția de mișcare. Nu apăsați dispozitivul strâns pe piele.
 7. Utilizarea instrumentelor după depilare va ajuta la scăderea roșiei, a cărei apariție după procedură este absolut normală.
 8. După fiecare utilizare, epilatorul trebuie clătit și uscat.

Pete roșii pe piele - o reacție normală după procedură. După câteva ore, ei trec singuri.

În intervalele dintre sesiunile de îndepărtare a părului, este de dorit să utilizați o freză cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Pielea poate fi lubrifiată cu creme care încetinesc creșterea părului.

Primele sesiuni de epilare sunt de obicei cele mai dureroase. Dar după 3-5 proceduri, disconfortul devine mult mai puțin pronunțat. Acest lucru este legat de dependența de piele și de schimbarea structurii părului: ele devin mai slabe și mai ușor de îndepărtat.

Caracteristicile procedurii pe diferite părți ale corpului

Epilarea în diferite părți ale corpului este un grad diferit de durere. Cel mai adesea dispozitivul este folosit pentru a îndepărta părul de pe picioare, în armpits și în zona bikini.

Procedura cea mai populară efectuată de epilator la domiciliu este epilarea picioarelor. Dispozitivul este ușor de utilizat pe o suprafață atât de vastă, pe lângă senzațiile dureroase atunci când părul este îndepărtat pe picioare sunt evaluate de majoritatea femeilor ca fiind tolerabile.

Pentru a pregăti picioarele pentru epilare, trebuie să luați un duș fierbinte și să frecați pielea uscată cu un prosop dur.

Dispozitivul trebuie să fie amplasat perpendicular pe suprafața pielii. Mișcările sunt făcute de jos în sus fără presiune. Zonele cele mai sensibile sunt gleznele și zonele sub genunchi.

Este posibilă bărbierirea picioarelor cu un epilator fără durere, dacă se utilizează anestezice locale, dar nu trebuie abuzate.

Arme și zona bikini

Arborii și zona bikinilor sunt zonele cele mai sensibile ale corpului. Un număr mare de terminații nervoase fac epilarea în aceste locuri foarte dureroasă. Pentru a minimiza disconfortul, trebuie să urmați recomandări simple:

 • utilizarea de sfaturi speciale va face procedura mai confortabila;
 • Puteți utiliza pulberea de talc: se îngroațează axul părului și se îmbunătățește aderența acestuia la plăcile de epilator. Aceasta va permite pielea să fie tratată într-o singură mișcare;
 • dacă durerea este insuportabilă, anestezicele locale pot fi utilizate sub formă de cremă sau spray. Este important să le aplicați cu 40-60 de minute înainte de procedură și să acoperiți cu un film, blocând accesul la oxigen;
 • pielea trebuie să fie sprijinită cu o mână liberă, ușor trasă;
 • părul prea lung va face procedura mai dureroasă, așa că trebuie să fie tăiate.

Utilizarea epilatorului în zona de bikini adânci nu este interzisă, dar, de regulă, acest lucru este posibil numai după anestezie anterioară.

Electroepilatorul este ideal pentru uz casnic. Cu ajutorul acestuia, este ușor să scăpați de vegetația nedorită, iar utilizarea regulată a dispozitivului încetinește ritmul de reînnoire a părului. Aceasta înseamnă că, cu fiecare nouă procedură, efectul pielea netedă și matasoasă va dura mai mult și mai mult.

Cum se face epilatorul pentru indepartarea parului?

Distribuie în social. rețele:

Epilatorul este un dispozitiv indispensabil pentru îndepărtarea eficientă a părului, care astăzi este în arsenalul oricărei alte fete moderne. Dar, din păcate, nu toată lumea știe cum să epilată în mod corespunzător epilatorul. Se pare că a cumpărat dispozitivul, a conectat-o ​​și a trecut peste suprafața părului pielii - părul nedorit va fi complet îndepărtat și acesta va fi sfârșitul acestuia. În teorie, este, dar îndepărtarea părului este un proces extrem de dureros, mai ales de câteva ori.

Pentru a facilita această procedură și pentru a minimiza disconfortul, vă sugerăm să aflați câteva sfaturi și prima dvs. experiență cu acest dispozitiv va fi productivă și ușoară.

Tipuri de epilatori

Procesul de epilare cu un epilator de uz casnic apare datorită ciupirii firelor de păr prin utilizarea unor dispozitive speciale. Acest proces este destul de dureros. Dar, în timp (după un anumit număr de proceduri), sindromul de durere devine mai mic, în timp ce firele de păr devin mai subțiri, precum și o grosime mai mică a capacului.

În funcție de elementul responsabil pentru tragerea părului, dispozitivele sunt împărțite în:

 • Primăvara - cel mai "vechi" dispozitiv. El a dat naștere la modele moderne. Dispozitivul are un arc rotativ. Datorită transformărilor rapide și tragerii firelor de păr. Dar primăvara a căzut destul de repede în dezavantaj, iar calitatea îndepărtării părului era departe de a fi ideală. Prin urmare, acest tip de aparat este considerat cel mai inutil.
 • Pensete - capul de lucru al acestui model este format din pensete care se rotesc pe un disc. În contact cu pielea, aceste pensete se închid și firele de păr sunt smulse. În funcție de model, pot exista trei, cinci sau șapte rânduri de pensete. În consecință - pentru o rotație poate fi extrasă o altă cantitate de păr.

Este important! Dispozitivele sunt împărțite în două tipuri: care elimină până la 20 de fire de păr și până la 40 într-o singură trecere. Vă recomandăm să examinați a doua opțiune, deoarece îndepărtează mai repede părul.

 • Disc - principiul său de funcționare este similar cu pensetele. Aceasta diferă prin faptul că în loc de pensete în acest model se rotesc discurile de comprimare curbate, care trag firele de păr. La vânzare sunt modele care pot elimina până la 32 de fire de păr. Astfel de versiuni ale epilatoarelor sunt considerate cele mai bune dintre toate celelalte.
la conținutul ↑

Top 5 reguli pentru îndepărtarea eficientă a părului la domiciliu

În primul rând trebuie să vă amintiți că abilitatea de a face îndepărtarea părului de înaltă calitate vine departe de prima dată. Instrucțiunea atașată dispozitivului, de regulă, nu este cel mai bun asistent în această sarcină dificilă.

Este important! Folosiți profilate epilatorul, puteți face undeva până la a zecea procedură, examinați locurile cele mai dureroase și selectând viteza dorită a dispozitivului.

Pentru a începe, vă recomandăm să vă familiarizați cu regulile de bază ale epilării epilatorului la domiciliu:

 • Lungimea părului este de 0,5 cm Dacă ați folosit o mașină de bărbierit înainte de a achiziționa dispozitivul și vă veți folosi pentru a vă curăța picioarele, atunci trebuie să vă lăsați părul singur cu câteva zile înainte de prima procedură, astfel încât părul să crească puțin. Pentru o aderență optimă a părului, dispozitivul trebuie să îl captureze în întregime, ceea ce este destul de greu de făcut dacă lungimea tijei este prea scurtă.
 • Viteza minimă La prima aplicare a aparatului, selectați viteza minimă. De mare viteză, desigur, reduce timpul de procedură, dar la viteze mari pensetele pot apuca și trage numai fire de păr fin. La început, părul are o tijă groasă care poate fi îndepărtată numai la viteză mică.

Este important! Pentru a reduce durerea, utilizați o duză de masaj peste capul epilatorului, dacă există unul în kit.

 • Baie fierbinte Faceți o regulă pentru a efectua procedura de îndepărtare a părului după o baie fierbinte, sau cel puțin un duș. Dacă vă obișnuiți să vă radeți picioarele sub apă fierbinte, atunci acum îndepărtarea vegetației nedorite vă va aștepta după baie.

Este important! Când se absoarbe, porii pielii se extind și va fi mult mai ușor să procedați - părul va fi nedureros și ușor de îndepărtat din foliculul de păr.

 • Împotriva creșterii părului. Îndepărtarea părului trebuie să fie strict împotriva creșterii părului. În caz contrar, veți conduce dispozitivul în același loc de mai multe ori, ceea ce vă oferă puțină plăcere.
 • Efort minim. Nu apăsați prea tare pe dispozitiv în timpul epilării - nu va funcționa mai bine din acest motiv, dar iritația pe pielea pe care o câștigi este garantată. Conduceți epilatorul peste piele cât mai ușor, fără presiune.

Este important! De asemenea, este mai bine să țineți dispozitivul într-o înclinație ușoară, astfel încât fiecare păr să fie corect capturat.

Epilarea pe diferite părți ale corpului

Ați auzit probabil fraza despre pragul durerii, care poate varia de la o persoană la alta. De fapt, această expresie este adevărată, cu excepția faptului că sensibilitatea părților corpului este aproape aceeași pentru toată lumea.

Îndepărtați părul în zona de bikini sau pe picioare - simțiți diferența? Pentru a îndepărta părul în primul caz în acest fel nu este fiecare, dar nici bărbieritul nu este o soluție.

Prepararea pielii pe diferite părți ale corpului se produce inegal. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra epilării cu epilator pe piele normală, sensibilă și prea sensibilă.

Picioarele de epilare

Zonele cele mai sensibile de pe picioare sunt gleznele și genunchii. Restul suprafeței, destul de repede, se "obișnuiește" cu durerea - după 3-5 minute procedura nu devine atât de dureroasă ca în primele minute.

Este important! Datorită suprafeței plane pentru a elimina vegetația în exces pe picioare este ușor. Dar nu trebuie să vă așteptați să terminați utilizarea aparatului în mai puțin de 30 de minute.

Pentru a pregăti picioarele pentru procedura viitoare de îndepărtare a părului, puteți folosi un prosop dur și o freză:

 1. O oră înainte de epilarea pielii cu aburi a picioarelor.
 2. Trateaza cu scrumiera.
 3. Fă-ți picioarele cu un prosop, împrăștiând sângele.

Este important! Astfel, stratul cornificat de piele va fi îndepărtat și părul va fi mult mai ușor de îndepărtat.

Îndepărtarea epavei

Pielea armpitului este mai sensibilă și sensibilă, ceea ce înseamnă că necesită o abordare specială. Pentru a reduce durerea în timpul epilării, pielea trebuie tensionată ușor. Astfel, firele de păr vor fi mai rapide și mai bine capturate de pensetele dispozitivului.

Este important! Părul mult prea lung poate provoca durere atunci când se trage afară. Înainte de procedură, trebuie să tăiați cu atenție părul și, după îndepărtare, tratați axile cu cuburi de gheață și ulei pentru copii pentru a elimina iritarea.

Epilarea zonei bikini

Probabil cea mai sensibilă zonă a corpului oricărei fete este linia de bikini. Epilarea cu un epilator este recomandată cu utilizarea prealabilă a unui mănușă de răcire sau a unui spray care are un efect de îngheț.

Este important! Înainte de a începe procedura, îndepărtați câteva fire de păr din zona bikini cu pensete. În acest fel, veți lăsa pielea să știe că procedura de îndepărtare a părului este înainte.

Deoarece pielea din această parte a corpului este foarte delicată, după manipulare, se lubrifiază cu o cremă hidratantă pentru copii sau cu un agent special după depilare, astfel încât pielea deteriorată să poată fi restaurată cât mai repede posibil.

Problemă de păr îngrozit

Epilarea zonelor picioarelor, bikinilor și a sub-arborilor duce deseori la înfierea părului, ceea ce reprezintă una dintre principalele consecințe ale utilizării epilatorului.

Se întâmplă adesea ca părul să crească atât de mult încât trebuie să mergi la doctori pentru ajutor. În plus, pot lăsa cicatrici și pete care nu se vindecă imediat. După astfel de povestiri, există dorința de a arunca dispozitivul și de a reveni la vechea mașină veche. Cu toate acestea, este puțin mai blând pe piele, iar părul înghițit după bărbierit, de asemenea, apare periodic.

Pentru a reduce cantitatea de păr ingerată, pielea trebuie preparată cu grijă:

 • În plus față de abur și antiseptic, înainte de procedura ar trebui să utilizeze în mod regulat un frecat.
 • Nu uitați să o utilizați înainte și după procedură.
 • În magazinele de cosmetice, puteți găsi unelte speciale care împiedică înrădăcinarea părului, puteți încerca să folosiți unul dintre ele.
 • Dacă parul înghețat a apărut încă, atunci pentru al elimina este mai bine să contactezi un cosmetician. Dar dacă nu aveți ocazia să contactați salonul, încercați să îl eliminați singur. Principala regulă nu este de a stoarce un păr ca un cos.

Este important! Înainte de al scoate cu un ac sau forceps, asigurați-vă că eliminați pielea și dezinfectați instrumentul fără probleme. Încercați cât mai mult cu putință să obțineți părul îngrădit, pentru a nu vă răni prea mult pielea.

Cum se face corect epilatorul epilat

În căutarea unei piele netedă, femeile folosesc tot felul de modalități de a scăpa de părul nedorit. Pentru aceste scopuri, aplicați o cremă specială, pastă de ceară sau de zahăr. Cosmeticienii nu au inventat încă o metodă care să elimine o dată pentru totdeauna foliculul de păr, astfel încât procedura necesită repetarea îndepărtării părului.

Primele mecanisme mecanice pentru scoaterea vegetației nedorite pe corp au apărut în secolul al XIX-lea. Aceste dispozitive au devenit precursorii electro-epilatori, versiunile moderne ale cărora sunt încă vândute în magazine.

Cum să pregătiți pielea pentru epilarea epilată?

O proporție semnificativă de femei refuză această metodă de îndepărtare a părului datorită durerii, inflamației, părului îngrășat. Acest lucru este cauzat atât de nerespectarea citirii instrucțiunilor, cât și de ignorarea regulilor de bază, a căror respectare împiedică apariția problemelor după procedură.

Pentru a efectua corect îndepărtarea părului necesită cunoașterea mai multor aspecte importante:

Un epilator este o pensetă care captează și scoate un bec de păr cu o rădăcină. Capturarea și extracția completă sunt posibile numai cu o lungime a părului mai mare de 5 mm. Dacă lungimea părului este mai mică, penseta nu poate capta corect foliculul de păr, ceea ce va duce la întreruperea acestuia.

Dispozitivele moderne pot lucra în mai multe viteze. Viteza de rotație rapidă implică rănirea părului subțire și lent - gros, cu o rădăcină adâncă. Când se schimbă metoda de îndepărtare a părului și în timpul primelor proceduri, este de preferat să se utilizeze o viteză redusă. După 5-10 aplicații, părul devine mai subțire, iar îndepărtarea acestora este posibilă la viteză mare.

Înainte de procedură, este important să se absoarbă bine pielea. Această manipulare deschide porii, ceea ce contribuie la extracția completă a foliculilor de păr.

Direcția corectă de mișcare a epilatorului - împotriva creșterii părului. Mișcările repetate repetate ale dispozitivului pe suprafața pielii vor provoca iritații, roșeață și, eventual, leziuni.

Nu este nevoie să faceți un efort, împingând dispozitivul în piele. În acest caz, pensetele dispozitivului vor captura firele de păr, vor începe să prindă și să deterioreze suprafața epidermei. Aspectul microtraumelor și înroșirea nu va dura mult timp să aștepte. Pentru ca îndepărtarea să apară corect, este suficientă o ușoară tensiune a pielii pe suprafața de tratat.

Cum de a reduce durerea la epilare?

Îndepărtarea părului pe diferite părți ale corpului provoacă cumva durere. Gradul de gravitate depinde de pragul durerii. Epilarea suprafeței picioarelor durează aproape fiecare fată, dar zona bikinilor sau deasupra buzei superioare pentru unii este inconfortabilă. Cum să facem fără durere epilarea la domiciliu:

Îndepărtarea părului

Nu sunt necesare mijloace speciale pentru anestezie, de regulă. Este suficient să îndurați primele minute de epilare, astfel încât durerea să dispară. Procedura de pregătire pentru îndepărtarea părului include aburirea și pre-spălarea pielii.

Îndepărtarea părului din armpă

Pielea din piele este delicată și ușor rănită. Lungimea părului înaintea procedurii nu trebuie să depășească 1 cm. Este important să strângeți pielea pentru a evita deteriorarea atunci când mutați dispozitivul. Pentru a reduce disconfortul în timpul epilării, aplicați o cremă cu lidocaină sau novocaină în avans. După îndepărtarea părului, este necesar să tratați axile cu un cub de gheață pentru a ușura iritarea. Utilizarea deodorantelor (cu excepția mineralelor) este mai bine să fie amânată pentru 24 de ore.

Epilarea zonei bikini

Poate că aceasta este procedura cea mai dureroasă și mai problematică pentru fete. Utilizarea metodei medicamentoase (analgin, alte anestezice sub formă de tablete) este o măsură excesivă. Pentru îndepărtarea părului mai mult sau mai puțin confortabil, anestezia locală este suficientă. Pentru astfel de sarcini, mitturi de răcire adecvate sau spray-uri cu lidocaină.

Cat dureaza epilarea pentru epilatori?

Rata de creștere a părului pentru fiecare persoană este individuală. În plus, calitatea îndepărtării părului joacă un rol important: în loc să se ciocnească, părul se desprinde la baza unei proceduri incorecte.

În medie, la femei, atunci când procedura este efectuată corect, firele de păr se spală nu mai devreme de 2 săptămâni. Trebuie remarcat faptul că după primul efect de îndepărtare a părului durează aproximativ o săptămână. Cu repetiția regulată, părul devine mai subțire și ritmul de creștere încetinește.

De ce crește părul după epilare?

După îndepărtarea părului, pielea arată netedă și plăcută la atingere. După o săptămână, pe ea apar inflamații și mici umflături - acestea sunt firele de păr care nu pot ajunge la suprafață și să înceapă să crească în interior. Motivele acestui fenomen sunt multe. Acestea includ: leziuni ale suprafeței pielii, tulburări hormonale, direcția greșită a tehnicilor de îndepărtare a părului și altele. Parul îngrozit este o complicație obișnuită care este cauzată de îngrijirea necorespunzătoare a pielii după procedură.

Ce ar trebui să fac pentru a preveni creșterea părului după epilare? Îndepărtarea de sine duce la chiar mai multe vătămări, poate provoca otrăvirea sângelui, formarea de abcese. Prin urmare, după epilare, trebuie să curățați sau să spălați în mod regulat cu ajutorul unui prosop dur - această procedură elimină stratul superior al pielii și împiedică creșterea părului.

Epilatoare pentru epilarea parului epilat

Tehnologia nu se oprește. Există dispozitive care permit îndepărtarea părului în duș sau în baie. Producătorii susțin că această metodă de îndepărtare a părului reduce durerea. Cei care au încercat noutatea au fost împărțiți în două tabere: primul - încântat, al doilea - împotriva acestei metode de îndepărtare a părului. Cu toate acestea, mulți sunt de acord între ei în opinia că un dispozitiv de acest tip nu este potrivit pentru începători.

Cum să îndepărtați părul cu un epilator?

Îndepărtarea părului de către epilator este una dintre cele mai convenabile și eficiente metode de îndepărtare a părului la domiciliu. Actiunea lui dureaza cateva saptamani, deoarece firele de par se indeparteaza impreuna cu bulbii, ceea ce le slăbește în mod semnificativ și le diluează cu o creștere ulterioară.

Sentimentele în timpul procedurii și rezultatul depind de tipul de dispozitiv, de pregătirea adecvată și de îngrijirea pielii după epilare.

Tipurile epilatoarelor moderne și modul în care acestea funcționează

Există două tipuri principale de epilatoare pe piața aparatelor de uz casnic:

 1. Învăluire. Pensetele sunt echipate cu plăci metalice mici care captează și elimină firele de păr atunci când capul se rotește. Viteza dispozitivului depinde de numărul de pensete: 20 de pensete fac procedeul cu cele mai lungi, dar mai puțin dureroase pensete de 60, care economisesc în mod semnificativ timpul, dar sunt potrivite numai pentru zonele nesensibile (picioarele, mâinile). Cea mai bună opțiune sunt dispozitivele cu pensete 32-40.
 2. Disc. În dispozitivele de disc, în locul unui set de pensete, există discuri paralele, care, atunci când capul se mișcă, mai întâi închideți, prinde firele de păr, apoi le trageți afară și deschideți, pentru a nu bloca duza.

Unele dispozitive sunt echipate cu atașamente suplimentare care fac epilarea mai eficientă și reduce durerea. În funcție de disponibilitatea dispozitivelor și a funcțiilor suplimentare, există următoarele tipuri de epilatoare:

 1. Cu cap de tuns sau de ras. Dispozitivele echipate cu aceste duze vă permit să scurtați părul pentru îndepărtarea ulterioară sau să înlocuiți temporar procedura dureroasă și lungă.
 2. Cu un disc de masaj. Un disc special pe capul mobil al dispozitivului vă permite să apăsați pielea în timpul procedurii și să reduceți tensiunea atunci când părul este scos. Acest lucru ajută la reducerea durerii și previne ruperea părului la nivelul rădăcinii.
 3. Cu duza de răcire. Modelele de răcire sunt echipate cu un mănușă specială cu gel, care este pre-răcit în frigider sau un dispozitiv pentru suflarea aerului rece. Răcirea nu este o metodă anestezică, ci doar reduce sensibilitatea nervilor. Expunerea la frig închide porii și crește probabilitatea de rupere a părului în loc de îndepărtare.
 4. Epilatoare care funcționează sub apă. Apa caldă ajută la aburirea pielii și la reducerea sensibilității acesteia.
 5. Cu duza de masaj. Duză de masaj diferă de unitate. Aceasta afectează mecanic pielea, ușurând durerea.
 6. Cu duze pentru modul de economisire. Duzele suplimentare limitează suprafața de lucru a capului, reducând intensitatea sindromului de durere datorită numărului mai mic de pensete sau discuri active. Aceste sfaturi vă permit să achiziționați un dispozitiv mai puternic (pentru 40-60 de pensete) și să-l utilizați, inclusiv pentru zonele de sub-arici și bikini.
 7. Cu perii de ghidare. Ele sunt montate pe capul de lucru, situat în fața ei. Periile ridică părul și permit penselor sau discurilor să îndepărteze cele mai scurte.

Pro și contra utilizării dispozitivului

În comparație cu alte metode de îndepărtare a părului, epilatorul epilat are următoarele avantaje:

 • efect de lungă durată (cel puțin 3-4 săptămâni);
 • îmbrăcămintea completă a zonei de epilare, absența părului și părului;
 • ușurința utilizării și durata scurtă a procedurii (prepararea și îndepărtarea părului durează 15-30 minute în funcție de dimensiunea zonei);
 • posibilitatea utilizării pe termen lung fără a cumpăra materiale suplimentare (crema de depilare, pastă de zahăr etc.);
 • costul scăzut al dispozitivului (comparativ cu procedurile salonului și dispozitivele de depilare la domiciliu cu laser și fotografie);
 • nu există efecte secundare (arsuri, tăieturi, reacții alergice care pot apărea atunci când se utilizează ceară, masă de caramel, razor și cremă depilatoare);
 • scăderea treptată și slăbirea părului.

Dezavantajele folosirii epilatoarelor sunt:

 • durere de aplicare (cu sensibilitate ridicată a pielii, utilizarea dispozitivului poate fi dificilă);
 • posibilitatea ingerării în afectarea foliculului și înrădăcinarea firelor de păr;
 • riscul de deteriorare a vaselor mici de sânge în zona foliculilor pilosi, iritarea severă a zonei de epilare imediat după procedură;
 • prezența contraindicațiilor la epilare (de exemplu, vene varicoase);
 • ineficiența metodei pentru perii despicate.

Cum să utilizați epilatorul la domiciliu

Pentru a evita disconfortul sever și complicațiile, este necesară pregătirea pielii, respectarea regulilor de îndepărtare a părului și îngrijirea corespunzătoare a zonei de epilare.

pregătire

Pentru a vă pregăti pentru îndepărtarea părului, trebuie să efectuați următorii pași:

 • aburiți pielea cu un duș sau o baie fierbinte, frecați ușor cu o cârpă pentru a exfolia stratul superior al epidermei;
 • tăiați părul în zona de epilare până la 4-5 mm (părul lung crește durerositatea procedurii și este predispus la tăiere);
 • aplicați metode adecvate de anestezie, dacă este necesar, puneți un mănușă de gel în congelator;
 • procesează pielea cu o soluție antiseptică;
 • asigură confort psihologic (porniți muzica, aprindeți lampa de aromă etc.).

Pentru a efectua îndepărtarea părului nu a fost dureroasă, nu trebuie să planificați aceasta pentru o perioadă de 3-5 zile înainte de menstruație și în primele zile ale ciclului. Cel mai potrivit moment este ziua a 5-aa ciclului (ultima sau ultima zi a lunii).

În seara (între orele 16.00 și 18.00) pragul de durere crește ușor, astfel încât procedurile cosmetice neplacute vor fi mai puțin dureroase.

Înainte de a îndepărta părul, nu ar trebui să folosiți loțiunile, gelurile și cremele obișnuite după o baie. Dacă instrucțiunea nu permite utilizarea aparatului în apă, zona de epilare trebuie să fie uscată.

Reguli de bază pentru o procedură confortabilă

Pentru epilarea confortabilă trebuie să urmați aceste reguli:

 • pentru prima procedură, este necesar să se aleagă viteza minimă de mișcare a capului (ulterior se mărește pentru picioare și brațe și poate rămâne minimă pentru armpits și bikini);
 • în timpul îndepărtării firelor de păr nu trebuie să fie puternic apăsate pe zona de impact, mai degrabă netedă și glise moale pe pielea uscată;
 • este necesar să se conducă suprafața de lucru a dispozitivului împotriva creșterii părului (la sfârșitul procedurii, este posibil să se fixeze efectul cu o exploatație în direcția creșterii);
 • țineți epilatorul la un unghi drept față de suprafața pielii;
 • Înainte de expunerea la axile subțiri, linia albă a abdomenului și bikinilor, se recomandă testarea dispozitivului pe picioare;
 • în zonele cu piele sensibilă și părul dur (axițe, zone intime), pielea poate fi ușor întinsă în timpul epilării pentru a reduce durerea și a asigura o aderență maximă a părului;
 • Spre deosebire de celelalte zone, se recomandă să coajați picioarele înainte de procedură nu numai cu o cârpă de țesut, ci și cu o freză.

În zonele delicate, este mai bine să începeți cu cele mai subțiri de păr situate de-a lungul marginii. Acest lucru vă va permite să vă obișnuiți cu senzațiile și să ajustați viteza de mișcare a capului și a dispozitivului în sine.

Îngrijirea ulterioară a pielii

Îngrijirea pielii după epilare presupune următoarele etape:

 1. Dezinfecția. După îndepărtarea părului, microtraumele rămân pe piele, în care infecția poate pătrunde ușor. Pentru a preveni inflamațiile punctuale și apariția ulcerelor, este necesară tratarea tuturor zonelor de epilare cu antiseptice: clorhexidină, furacilină, miramistină și altele.
 2. Eliminarea iritației. Roșeața zonei de îndepărtare a părului este un efect secundar normal. Se observă în câteva ore. Pentru a scurta timpul de vindecare, imediat după procedură, trebuie să aplicați pe piele Bepanten, Boro Plus, Malavit, D-Panthenol sau alți agenți vindecători. Înainte de a aplica creme de vindecare, zona bikinelor și a axelor poate fi frecată cu cub de gheață din decocții de mușețel, scoarță de stejar, celandină sau calendula.
 3. Hidratarea și hrănirea pielii. Cu fiecare procedură, firele de păr devin mai subțiri și mai slabe, astfel încât nu se pot rupe mereu prin stratul corneum și cresc. Pentru o creștere normală, pielea trebuie să fie moale și delicată: acest lucru este asigurat prin coajarea în timp util și utilizarea hidratanților.

În termen de 1-2 zile de la administrare, trebuie să întrerupeți utilizarea deodorantelor, antiperspiranților și cosmeticelor care conțin alcool și alte ingrediente iritante.

Sfaturi practice

Pentru o îndepărtare a părului confortabile sunt importante nuanțe care permit anestezia calitativă a zonei de epilare, împiedicând îngustarea și rezolvarea problemei părului înghețat, dacă acesta încă apărea.

Lungimea părului recomandată

Lungimea optimă a părului pentru epilarea cea mai puțin dureroasă și eficientă este de 2-5 mm. Unele modele de epilatoare vă permit să îndepărtați firele de păr mai scurte - de la 0,5 mm.

Lungimea exactă pentru fiecare model este indicată în instrucțiuni.

Decât epilarea anesteziată

Pe lângă duzele de răcire și selectarea timpului optim, pentru a facilita îndepărtarea părului, puteți utiliza următoarele instrumente:

 1. Spray-uri, creme și plasturi pe bază de anestezice locale (lidocaină, prilocaină). Spray Lidocaine, crema și tencuiala Emla pot reduce sensibilitatea zonei tratate și pot îndepărta cu ușurință părul. Aplicați-le la nevoia de piele timp de 40-60 de minute înainte de procedură. Când se utilizează cremă și spray, pielea este acoperită cu folie de plastic. Utilizarea plasturelui elimină această etapă, dar dimensiunea și limita numărului (nu mai mult de 3) vă permit să lipiți-o numai în zonele cele mai sensibile.
 2. AINS și comprimate analgezice. Analgezicele (Nise, Ibuprofen, Ketorolac, Baralgin, Tempalgin) pot reduce intensitatea durerii. Tabletele sunt luate cu 30-40 de minute înainte de procedură. Atunci când se epilează zone sensibile, analgezicele trebuie combinate cu anestezice locale. Dezavantajul metodei este efectele anticoagulante ale AINS, care cresc riscul hematoamelor mici.
 3. Îngrijirea picioarelor injecții. Cea mai eficientă metodă de anestezie este injectarea anestezicului (soluție de lidocaină 2%). Injecțiile sunt efectuate cu o seringă de insulină la o distanță de 3-4 cm unul de celălalt, într-un model de carton (0,2-0,3 ml pe injecție). Puteți începe îndepărtarea părului imediat după amorțirea zonei. Înainte de procedură, trebuie să țineți un alergotest, deoarece lidocaina este un alergen obișnuit. Anestezic în labi este interzis.

Cum sa eviti parul ingrosat

Prevenirea părului înghițit poate fi realizată utilizând următoarele metode:

 • epilare cu o schimbare de direcție;
 • peeling cu o pânză de spălare sau perie de baie;
 • curățarea cu un atașament special la epilator sau scrubs pe bază de sare grosieră, cafea etc.

Peeling și spălare se efectuează nu mai devreme de 3-5 zile de la procedura.

Cum să tratăți părul înghițit, dacă încă apar

Dacă este imposibil să împiedicați creșterea, puteți lua următoarele măsuri:

 1. Unguent de zinc dotat și alte produse anti-acnee pe părul îngrășat. Inflamația ușurează compresele cu calendula, aloe și musetel. Când apare părul, scoateți-l cu pensete.
 2. Pierce pielea cu un ac, după dezinfectarea zonei din jurul acestuia, a mâinilor și a uneltelor. Scoateți părul și tratați din nou locul cu un antiseptic.
 3. Consultați un cosmetolog sau un dermatolog.

Strângeți abcesul cu părul nu poate.

Cum să eliminați iritarea

Puteți elimina iritarea și înroșirea după epilare folosind următoarele instrumente:

 • o compresă cu suc și pastă de aloe;
 • aplicații cu decocții de celandină, mușețel, succesiune, calendula;
 • frecarea gheții cu decoct de pe bază de plante;
 • aplicând unguente de vindecare (Rescuer, Boro Plus, Bepanten, cremă Aravia, ulei de măsline cu 1-3 picături de ulei de arbore de ceai).

Pentru a nu agrava iritarea, este necesar să se excludă contactul cu lenjeria sau îmbrăcămintea în câteva ore după procedură.

Cum se poate extinde rezultatul

Puteți amâna nevoia de reepilare cu ajutorul inhibitorilor de creștere a părului. Cele mai eficiente dintre ele sunt:

 • suc de lamaie și oțet;
 • Spray de inhibare a creșterii părului (medici de piele);
 • crema de inhibitor pe bază de papaină (Aravia);
 • cremă Eveline Q10 + R;
 • lotiune dupa indepartarea parului Velvet 5 in 1;
 • gel după epilare cu arnica și extract de aloe (Green Mama), etc.

Cum se dezinfectează dispozitivul după utilizare

Curățați capul epilatorului cu o perie specială (inclusă în setul de instrumente), o periuță de dinți veche sau chiar un aspirator cu o duză subțire. Dacă acest lucru este permis de instrucțiune, duza poate fi clătită cu apă curgătoare.

După uscare, capul de lucru trebuie dezinfectat cu alcool sau alt antiseptic.

Este posibil să se spele după procedură

În câteva ore după epilare, este mai bine să renunți chiar la un duș, deoarece pielea umedă și contactul cu un prosop pot provoca infecții. Faceți o baie numai după o vindecare completă a pielii.

Contraindicații

Epilatorul este interzis să se utilizeze cu următoarele contraindicații:

 • varice;
 • agravarea herpesului;
 • keloid cicatrici, plăci psoriazice și eczeme în zona de îndepărtare a părului;
 • proaspete de bronz, arsuri și alte leziuni ale pielii;
 • SARS, exacerbarea bolilor infecțioase cronice.

În timpul sarcinii, trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

concluzie

Când este efectuată corect, îndepărtarea mecanică a părului este o metodă economică, convenabilă și eficientă de îndepărtare a părului. Agenții cosmeticieni și medicali speciali vă permit să mențineți tenul pe piele o perioadă lungă de timp și să anesteziți maxim procedura.

Cum să folosiți epilatorul?

Epilatorul este un dispozitiv practic și indispensabil pentru îndepărtarea părului. Se distinge prin ușurința de utilizare, accesibilitate și eficiență - picioarele (și alte zone tratate ale corpului) rămân netede timp de până la 2 săptămâni. Cum să utilizați epilatorul, veți afla acum.

Tipuri de epilatoare electrice

Sarcina principală a oricărui epilator este îndepărtarea părului cu un bec și, în funcție de tipul de impact, mașinile sunt împărțite în:

Fiecare dintre ele îndepărtează mai multe fire de păr într-o singură trecere peste piele, dar o fac în moduri diferite. Modelul disc are mai multe perechi de discuri care se rotesc simultan și se închid și se deschid în timpul funcționării, reușind să prindă fire de păr - de obicei, până la 32 de bucăți într-o zonă. Pensetele diferă în ceea ce privește numărul de pensete - acestea pot fi 20 sau 40 (acestea din urmă vor funcționa mai eficient), iar esența lor constă în tragerea părului cu aceleași pensete.

Experții spun că cele mai populare sunt pensetele. Cu ei, procedura este mai rapidă (dacă vorbim despre un număr mare de pensete). Cu toate acestea, ei cred că modelele cu discuri sunt mai eficiente în combaterea vegetației. Nu există iritație puternică și prelungită (dacă se respectă regulile de utilizare a epilatorului și pregătirea pentru procedură).

Epilatoarele au mai multe metode de anestezie - suflare cu aer rece, răcire cu o pungă specială sau vibrații în timpul funcționării, care distrage atenția față de senzațiile neplăcute. Viteza instrumentelor variază de asemenea: una, două sau trei. Optimal sunt modelele cu două viteze, mai avansate - cu trei viteze.

Capul de lucru în aproape toate modelele moderne este detașabil. Dacă nu, luați un astfel de dispozitiv nu este recomandat. În timpul lucrului, firele de păr și particulele de piele intră în dispozitiv, acestea trebuie scoase din cap după procedură. Dacă acest lucru nu se face, iritarea pielii, blocarea porilor, infecția dermei nu poate fi evitată.

Epilatoarele electrice variază în funcție de tipul de putere:

Dispozitivele cu acumulator pot lua împreună cu dvs. o călătorie sau nu îndepărtează părul acasă.

Epilatoarele pot avea:

 • Evidențierea - vă permite să nu pierdeți părul subțire.
 • Sfaturi suplimentare pentru a lucra cu o zonă de bikini sau axială.
 • Posibilitatea de utilizare în duș, care reduce durerea în timpul procedurii.

Avantajele și dezavantajele îndepărtării părului

Epilarea este cea mai sigură cale de a scăpa de vegetația nedorită, efectul procedurii fiind temporar și, de obicei, durează 2 săptămâni. Esența sa constă în deformarea foliculului de păr și înlăturarea părului cu bulbul, din cauza căruia este afectată creșterea ulterioară - părul va fi mai subțire, mai moale, va pierde pimento. Epilarea pentru epilarea parului are o mulțime de "pentru" și destul de "împotriva".

Ar trebui să înceapă cu avantajele dispozitivului:

 • Ideal pentru îndepărtarea părului de acasă pe orice parte a corpului.
 • Efect de lungă durată - durează aproximativ 2 săptămâni. Fiecare procedură de îndepărtare a părului implică creșterea ulterioară a firelor subțiri și ușoare - structura părului este ruptă.
 • Ușor de utilizat. Este ușor să faceți epilare cu o mașină - o conduceți destul de încet peste o anumită parte a corpului.
 • Nu este nevoie de pregătire lungă - este suficient să conectați dispozitivul la rețea și să începeți să lucrați cu acesta (spre deosebire de îndepărtarea părului de ceară sau de ceară, atunci când este necesar să se încălzească compoziția și să se mențină temperatura constant).
 • Preț accesibil pentru procedură. Desigur, costul mașinilor variază, dar chiar și în rândul acestora puteți alege cel mai bun raport calitate-preț și nu cheltuiți bani.
 • Absența aproape absolută a contraindicațiilor grave (acestea includ boli ale sistemului nervos și ale traumatismului suprafeței pielii, fungice și neoplasme).

Îndepărtarea părului epilat are dezavantajele sale:

 • Senzații neplăcute (și chiar dureroase) în timpul epilării - în special în zonele sensibile ale bikinelor, axilarelor. Nu este foarte plăcut să folosiți dispozitivul pentru prima dată și de câteva ori după ce ați folosit o mașină de ras - îndepărtarea părului gros de rădăcină devine problematică, dar este mai ușoară de fiecare dată.
 • Apariția iritației - apare datorită unei ușoare deteriorări a pielii. Pregătirea și îngrijirea adecvată după procedură o pot evita.
 • Nu se poate aplica pe față.
 • Cultivarea părului, care se datorează unei încălcări a direcției de creștere. Parul își pierde înălțimea și începe să crească.
 • Proces lung Epilarea pe picioare sau pe brațe poate dura câteva ore, deoarece este necesar să treceți prin fiecare centimetru al corpului într-un ritm mediu. Pentru a conduce rapid un epilator nu este foarte eficient. Părul doar tulpini.

Ca și în cazul oricărui tip de îndepărtare a părului, îndepărtarea părului nedorit cu un epilator are avantaje și dezavantaje. Pentru ca procedura să fie plăcută și eficientă, trebuie să vă pregătiți. Cum - veți afla despre acest lucru în secțiunea următoare.

Cum se face epilarea epilarea: secretele cosmetologilor profesioniști

Acum, fata este obligată să aibă pielea netedă fără păr, așa că toată lumea este interesată, pentru prima dată, cum să epilăm epilatorul în mod corespunzător acasă, astfel încât să nu existe părul îngrășat. Mulți se tem că procesul de îndepărtare a părului este destul de dureros și poate dăuna pieții, dar dacă respectați anumite reguli, procedura va fi mai puțin dureroasă și sigură.

Această metodă poate fi utilizată în zona de bikini, armpits, puteți, de asemenea, epilarea picioarelor și a brațelor. Există duze concepute pentru față. Cu ajutorul epilatorului puteți obține cel mai lung timp posibil de absență a părului, deoarece acestea sunt îndepărtate împreună cu foliculul.

Reguli pentru procedurile de calitate

Fiecare fată ar trebui să-și amintească, chiar de la prima dată, este imposibil să faceți epilarea corect, totul vine cu experiență. Numai după 10 proceduri puteți examina corpul, puteți determina zonele cele mai dureroase ale acestuia și, de asemenea, alegeți viteza care vă convine.

Este important să respectați următoarele reguli pentru îndepărtarea părului cu ajutorul epilatorului:

 1. Lungimea firelor de păr trebuie să fie de cel puțin 0,5 centimetri. Fetele sunt obișnuiți să-și radă părul cu o mașină-uneltă până la capăt, dar înainte de a folosi dispozitivul pentru prima dată, se recomandă să așteptați și să creșteți de la cel puțin 1 centimetru. Acest lucru va permite epilatorului să apucă cu ușurință părul, în special pentru prima dată când încă nu există abilități.
 1. Viteza dispozitivului. Începeți să lucrați cu începătorul epilatorului cu o viteză minimă. Deși atunci când alegeți o procedură de mare viteză este mai rapidă, dar în acest caz, aparatul captează doar părul subțire. Și la început, mai ales după o lungă utilizare a unei mașini de ras, părul este destul de rigid și gros. Pentru a minimiza durerea în timpul procedurii, este mai bine să utilizați sfaturi de masaj.
 1. Piele aburită. Cel mai bine este să procedați după o baie fierbinte, deoarece porii se extind și părul va fi mai ușor și nu atât de dureros.
 1. Direcția împotriva creșterii. Este strict interzisă procedura de creștere a părului, deoarece aceasta duce la faptul că epilatorul nu poate capta firele de păr și trebuie să repete mișcarea de mai multe ori, iar acest lucru este destul de neplăcut.
 1. Efort minim. Nu ar trebui să apăsați epilatorul direct în piele, nu va face mai bine, dar cu siguranță puteți câștiga o anumită iritare. Este necesar să conduceți epilatorul în mod egal, încet, sub o înclinație mică, pentru captarea corectă a firelor de păr.

Abordare individuală pentru fiecare zonă

Fiecare persoană are propriul prag de durere, dar în cazul epilării, durerea depinde de localizarea procedurii, deoarece există o diferență semnificativă între picioare și zona bikinilor. În cel de-al doilea caz, nu fiecare fată va fi capabilă să tolereze, dar și bărbatul nu este calea de ieșire, deoarece mulți oameni observă părul ras chiar a doua zi.

În funcție de locație, abordarea și stadiul final al îndepărtării părului diferă, prin urmare este necesar să se acorde atenție aspectelor principale de mai jos.

Picioarele de epilare

Zonele cele mai sensibile de pe pielea picioarelor sunt gleznele și zona popliteală. Zonele rămase se vor obișnui rapid cu durerea, așa că, după câteva minute, vă veți obișnui complet cu procedura. Deoarece suprafața picioarelor este netedă, îndepărtarea părului nu este dificilă, dar timpul minim necesar deplasării picioarelor este de 30 de minute.

Vă puteți pregăti picioarele cu o freză specială și un prosop dur. Cu jumătate de oră înainte de începerea tratamentului, este mai bine să se absoarbă pielea picioarelor și să se freacă, apoi se freacă cu o prosop - acest lucru va dispersa sângele și va lărgi porii, ceea ce va face procesul mai puțin dureros.

subsuori

Pielea din această zonă este destul de delicată și sensibilă, ceea ce face necesară tratarea cu atenție a acesteia. Pentru a reduce durerea, este necesar să strângeți ușor pielea - acest lucru va grăbi procesul.

Dacă părul din zonă este foarte lung, puteți provoca mai multă durere și disconfort, deci este mai bine să o tăiați puțin înainte de epilare. După sfârșit, se recomandă ștergerea artezienilor cu gheață și împrăștierea cu ulei pentru ameliorarea iritației.

Zona de bikini

Această zonă intimă este una dintre cele mai sensibile pe corpul feminin, astfel că în timpul procedurii este mai bine să se utilizeze un mitten de răcire special sau un spray care are efectul de îngheț. Uneori, fetele iau pastile de durere în fața acestei metode de epilare.

Înainte de procedură, este mai bine să practice cu pensete, trăgând câteva fire de păr. Acest lucru va ajuta să înțelegeți ce așteaptă fata următoare.

Deoarece zona de bikini este foarte delicată, la sfârșit aveți nevoie să o tratați cu o soluție de alcool și apoi să o ungeți cu cremă pentru copii, care include musetelul - acest lucru va permite pielea să se recupereze rapid.

Pe video puteți vedea principalele caracteristici ale procedurii la domiciliu: