Cum de a frotiu buzele după tatuare - Cum să eliminați puf în primele zile

Smântână

După machiaj permanent, pielea este rănită, așa că are nevoie de îngrijire delicată. Articolul conține informații despre modul în care să se fure buzele după tatuaje, cum să se spală corect și să se îngrijească de epiderma deteriorată. Respectarea regulilor va ajuta la eliminarea umflăturii, înroșirea, prevenirea herpesului, fixarea sigură a vopselei.

Caracteristicile aplicării machiajului permanent

Machiajul permanent are proprietățile tatuajelor. El nu se spală și se menține pe piele. Datorită tatuajului, nu este nevoie să pictați în fiecare zi.

Soiuri de machiaj permanent:

 1. Contur. Numai conturul este procesat, interiorul modelului nu este umplut cu pigment.
 2. Cu umbrire. Linia conturului este umbrite pentru a da naturalețe. Pentru o umbra bogata, puteti tenta buzele cu buze.
 3. Completarea. Rezultatul seamănă cu utilizarea rujului. Alegerea culorilor este destul de diversă.
 4. Natural. Pigmentul repetă tonurile naturale. Soiul subspecific este o tehnică de acuarelă. Vă permite să ajustați defectele, dați culoare.

În primul rând, cosmeticianul conduce conturul cu un creion pentru procedură. Apoi, suprafața deteriorată este tratată cu un dezinfectant. Apoi, zona buzei este anesteziată cu un unguent anestezic. Culoarea și tipul de pictură sunt alese în avans. Pigmentul este injectat în stratul superior al pielii. Cosmetologul conturează de-a lungul buzelor și umbrește vopseaua. La sfârșitul lucrului, zona este dezinfectată și unguentul este aplicat după tatuaje. Sesiunea durează de la 2 la 3 ore, anestezia durează 20 de minute.

Plecarea după tatuaj

După aplicarea tatuajului, cosmeticianul spune în detaliu despre îngrijire. De aici depinde persistența machiajului permanent.

Reguli pentru îngrijirea buzelor după tatuare:

 • Dezinfectarea zonei tratate;
 • Protecția solului;
 • Utilizarea unguentelor vindecătoare;
 • Spălați cu lichid cald fără mijloace cosmetice.

După tatuaje există o crustă, roșeață, umflături. Dezinfecția se efectuează timp de 8-10 zile. Procedurile se efectuează de trei ori pe zi după mese și curățarea dimineața. Pentru dezinfecție utilizați Miramistin, mai puțin frecvent clorhexidină. Primul medicament nu conține alcool, de aceea este utilizat pentru pielea sensibilă. Atunci când nu există uscăciune, puteți utiliza în siguranță clorhexidina.

Dupa dezinfectie trebuie sa imprastiati zonele tratate cu creme. Utilizarea unguentelor continuă după restaurarea pielii. În acest scop, puteți lua Bepantin sau Boro Plus. Ultimul unguent promovează vindecarea rănilor, calmând epiderma. Este necesar să se fure buzele pentru a scăpa de înroșire, ipostaze, pentru a fi protejate de o ultravioletă și de frig. Cremele dezinfectează suprafața. Instrumentul trebuie să conțină vitaminele A și E.

Dacă vă ruj zilnic, pielea va obține moale, elasticitate, sensibilitate. Epiderma nu va pierde umezeala. Pentru a proteja zona afectată de radiațiile ultraviolete, alegeți un agent de protecție solară. Instrumentul va fixa culoarea, tatuajul mai mult nu va disparea.

Datorită afectării epidermei, imunitatea poate cădea. Atunci herpesul apare pe buze. În acest caz, trebuie să frământați focurile bolii Gerpevir și Zovirax.

Spălați numai cu apă caldă. Pre-lichidul trebuie să fie fiert. Este interzisă administrarea apei de sub robinet, deoarece microflora are multe organisme patogene care provoacă boli. Nu folosiți săpun.

Alegerea unguentului pentru vindecare și subtilitățile de utilizare a acestuia

Pentru a restabili funcțiile pielii, regenerarea este accelerată cu unguente de vindecare. Mijloacele încep să se aplice imediat după aplicarea tatuajului.

Unguent cu efect revitalizant:

 1. Poți să spui Bepantenom. Instrumentul promovează vindecarea rănilor după tatuare, hrănire și hidratare.
 2. Este necesar să se fure Bepanten plus pentru a dezinfecta zonele deteriorate.
 3. Pentru a ameliora inflamația va trebui să faceți frotiu buzele D-Panthenol.
 4. Un excelent antiseptic - Boro Plus. Înghiți pielea de trei ori pe zi.
 5. Reduce umflarea, accelerează vindecarea hidrocortizonului. Nu poți lua medicamentul pentru boli virale. Dacă pielea este deteriorată semnificativ, atunci unguentul trebuie să fie aruncat.
 6. Este posibil să se asigure regenerarea țesutului fără uscăciune, în cazul în care epiderma tratată este pătată cu salvatorul.

Dacă buzele se usucă, trebuie să fie îngropate cu unguente hidratante, creme, balsamuri, uleiuri. Mijloacele se aplică moderat, astfel încât să nu aburi pielea. Pentru a preveni herpesul, cu câteva zile înainte de procedură, utilizați medicamentul cu aciclovir. Pentru a preveni boala, medicamentul este continuat timp de o săptămână după aplicarea tatuajului.

Reguli de spălare

Primele 3 zile de tatuaj este interzis să intre în contact cu apa. Curățarea se face cu șervețele umede. Fața însăși este împrospătată cu un tonic de curățare, dar unealta nu trebuie să intre în zonele tratate.

După 3 zile, începeți să spălați cu lichid cald, pre-fiert. Resturile sunt curățate cu un șervețel de hârtie sau un prosop. Acțiunile trebuie să fie atente să nu deterioreze crusta.

Sfaturile de îngrijire a buzelor după periere

O versiune comună a tatuajului - pene. În acest caz, pigmentul colorat este aplicat conturului și umbrește ușor pe buze. Nuanțe pentru pictura, de obicei, tonuri de contur mai ușoare.

Cum să aveți grijă de epiderma deteriorată după pene:

 1. Utilizarea de antiseptic pentru primele trei zile după tatuaj. Este necesar să se ia o soluție de clorhexidină, se aplică pe un tampon de bumbac și se aplică în zona tratată.
 2. Aplicarea unguentului vindecător. Este necesar să se frământe un strat subțire, pentru a nu-l exagera cu umiditate. Excesul ușor de curățat cu un tampon de bumbac. În ziua în care este necesar să se murdărească zonele tratate cu vopsea permanentă de 2-4 ori.
 3. Pentru a elimina uscarea, utilizați crema pentru copii sau vasilină.
 4. Este interzisă ruperea crustei.
 5. Atunci când rănile se vindecă, trebuie să vă frotiți buzele cu produse cosmetice bazate pe vitaminele D și A.

Îngrijirea pielii după tatuaj este determinată de sezonul anului. În vreme caldă, buzele sunt protejate de radiațiile ultraviolete. În vara ei folosesc protecție solară. În timpul iernii, machiajul proaspăt permanent protejează împotriva frigului și a vântului.

Pentru a elimina umflarea după tatuajele buzelor, roșeață, vindecarea vitezei, utilizați unguente. Zona tratată este îngropată cu agenți de vindecare precum Bepanten, D-Panthenol și alții. Protejați pielea furnizați creme de protecție solară, balsamuri hidratante, geluri de dezinfectare pentru spălare. O îngrijire bine organizată va consolida rezultatul tatuajului.

Va fi util pentru dvs.!

Lip tatuaj este un machiaj care este aplicat cu un permanent, și durează de mai mulți ani. Termen lung...

Tatuarea permanentă a sprâncenelor vă permite să creați aspectul bine îngrijit, indiferent de factorii externi. Cu toate acestea, pentru...

Perfectul machiaj al buzelor ajută la ascunderea deficiențelor congenitale sau legate de vârstă, precum și accentuarea prospețimii și sucului...

Permanent make-up este o metodă blândă de tatuaj cosmetologic, folosind ace foarte fine și inofensive...

Perfectul machiaj al buzelor face posibil ca un zâmbet să fie expresiv pentru acele fete care nu sunt mulțumite de ea...

Ce fel de unguent folosit pentru tatuajele buzelor. Îngrijirea buzelor după procedură

Frumoase buze senzuale - visul fiecărei femei. Cosmeticele decorative pot sublinia frumusețea lor, corectează vizual forma, chiar și culoarea, dar machiajul în această zonă este foarte scurt. Rujul a fost șters rapid, murdar, frunze de urme pe vase, haine.

 • Navigare rapidă pe articol:
 • Esența procedurii
 • Ingrijirea buzelor
 • Produse de îngrijire
 • Regenerarea unguentului
 • restricţii
 • pregătire
 • opinii

Rujul persistent ajută la remedierea acestei situații, dar utilizarea sa constantă este dăunătoare pentru sănătate, deoarece conține produse petroliere și ulei de silicon.

Tatuaj permanent pentru buze - o modalitate foarte bună de a ajusta forma buzelor, a evidenția conturul, a schimba culoarea și a adăuga luminozitatea. Acest lucru îi permite să pară perfect și natural în orice situație și în orice moment al zilei. Tatuajul ameliorează nevoia de a nuanța constant buzele cu ruj, economisește timp și bani pentru achiziționarea de produse cosmetice decorative.

Esența procedurii de tatuare a buzelor

Lipirea tatuajelor este una din modalitățile de a accentua frumusețea feței sau de a scăpa de unele neajunsuri prin introducerea unui pigment natural în buze. Efectul procedurii durează de la doi la cinci ani.

Tatuajele se efectuează în salonul de frumusețe de către un specialist calificat, folosind o mașină specială sau o piesă de mână cu ace fine.

Procedura durează 2-3 ore și constă din trei etape.

 1. Conturul viitor apare cu un creion special, fiind selectat intervalul de culori corespunzător.
 2. Înainte de tatuaje, se aplică o substanță bactericidă pe zona buzei, apoi un unguent anestezic pentru anestezie. Prin urmare, procedura este aproape nedureroasă și, cel mai adesea, este tolerată cu ușurință.
 3. În stratul superior al epidermei, se injectează colorantul cu umbra selectată, mai întâi de-a lungul conturului buzelor, apoi se umflă peste întreaga suprafață.

Tehnica de aplicare a pigmentului este diferită, în funcție de efectul dorit.
Utilizarea coloranților naturali pentru tatuaje și profesionalismul comandantului anulează riscul de reacții alergice și complicații după procedură.

Lip tatuaj în salon

Dar o bună atenție și o aplicare strictă a tuturor recomandărilor cosmetologului au o importanță considerabilă. Acest lucru va afecta nu numai rezultatul final al tatuajului, ci și durabilitatea și durabilitatea acestuia.

Ingrijirea buzelor dupa tatuaj

În timpul procedurii, membrana mucoasă a buzelor este rănită, așa că este normal ca după tatuajele buzelor sângerați, să se umfle și să fie acoperite cu cruste a doua zi.

În nici un caz nu ar trebui ca crusta să fie deteriorată sau ruptă.

În caz contrar, împreună cu piesele sale, puteți pierde o parte din pigmentul colorant. De regulă, acesta se desprinde singur timp de 4-5 zile.

Perioada de reabilitare durează aproximativ două săptămâni. De-a lungul acestei perioade, este necesar să se utilizeze dezinfectanți și un unguent special pentru plecarea după tatuajele buzelor. Utilizarea lor contribuie la recuperarea corectă a țesutului rănit și la fixarea pigmentului.

Compoziția acestor unguente trebuie să includă:

 • Dexpantenol. Promovează regenerarea rapidă a țesuturilor deteriorate.
 • Lanolină sau vaselină. Ele au un efect de înmuiere pe piele.
 • Colesterol. Ajută unguentul nutrienților să se digeră mai repede.
 • Vitamine A și E. Nourish, înmoaie și restabilește pielea deteriorată.

Prin urmare, pentru profilaxie se recomandă utilizarea unui unguent sau a unei creme care conține aciclovir:

 • Gerperaks;
 • Zovirax;
 • aciclovir;
 • Viroleks.
Unguent pentru îngrijirea buzelor "Zovirax"

Unguentul este aplicat cu un strat subțire pe întreaga suprafață a buzelor cu un tampon de bumbac de 4-5 ori pe zi pentru prima săptămână după tatuare.

Produse de îngrijire antibacteriană

În plus față de riscul de exacerbare a infecției cu herpes după tatuaj, există riscul de penetrare a diferitelor bacterii în răni. Prin urmare, în primele două zile după procedură, până când se va opri ciclul și se vor produce cruste, buzele trebuie tratate cu dezinfectanți cum ar fi clorhexidina sau Miramistin.

Procedurile de tatuare a buzelor pot provoca exacerbarea infecției cu herpes.

Miscările umede cu un șervețel înmuiat cu aceste produse trebuie aplicate pe suprafața buzelor și a zonei din jurul lor de 5 ori pe zi. Ulterior, crusta deja formată va servi ca o apărare naturală împotriva infecțiilor și va oferi condiții optime pentru vindecarea mucoasei, de aceea este suficient să vă tratați buzele cu un antiseptic dimineața și seara până la vindecarea completă.

Unguent de regenerare și hidratare

În termen de două săptămâni după tatuaj, unguentul trebuie aplicat pe buze pentru o vindecare rapidă.

Dexpanthenolul trebuie să fie prezent în compoziția sa:

Unguentul are un efect regenerant și are un efect antiinflamator și hidratant. Atunci când sunt aplicate, procesele metabolice sunt activate în membrana mucoasă, ceea ce accelerează în mod semnificativ vindecarea lor. Unguentul poate fi aplicat de până la 6 ori pe zi.

Îngrijirea perfectă a buzelor după tatuare

Îngrijirea optimă a buzelor după tatuare este unguentul Bepanten Plus. Conține nu numai dexpanthenol, ci și clorhexidină, lanolină și parafină, fiind, prin urmare, potrivit pentru restabilirea mucoasei buzelor după tatuare.

Pentru îngrijirea adecvată este suficient să aplicați unguent Bepanten Plus pe buze de 5 ori pe zi după efectuarea procedurilor de igienă și a fiecărei mese cu un strat subțire, fără a uita de prevenirea herpesului.

Un bun mijloc de a pleca după tatuare este crema Boro Plus. De asemenea, are proprietăți antiseptice și restaurează rapid pielea. Boro Plus se bazează pe oxid de zinc.

Compoziția include, de asemenea, o varietate de componente medicinale naturale care reduc inflamația, umflarea, mâncărimea și arsura:

 • turmeric;
 • aloe;
 • busuioc;
 • crin ghimbir;
 • vetiver;
 • lemn de santal și altele.

Din cauza numărului mare de extracte de plante, crema poate provoca o reacție alergică, prin urmare, dacă nu există experiență cu această cremă înainte de tatuaj, după procedură ar trebui utilizată foarte atent. Se recomandă utilizarea acestuia de 5-6 ori pe zi.

În plus față de tratamentul buzelor deteriorate cu unguente, este important să se respecte alte recomandări pentru îngrijirea după tatuare și să se respecte unele restricții.

Limitări după buzele tatuaje

Principala sarcină după procedură este de a preveni penetrarea infecției în răni și deteriorarea crustei rezultate.

Este posibil să se prevadă condiții favorabile pentru vindecarea buzelor mucoase, cu respectarea precauției și respectării următoarelor reguli:

 • Nu spălați sau umeziți buzele cu apă de la robinet timp de zece zile.
 • Pentru a curăța pielea folosind un tampon de bumbac cu un agent de curățare, dacă este necesar, puteți șterge fața cu apă fiartă.
Curățarea feței cu un tampon de bumbac - mai delicată
 • Este strict interzis să vizitați în această perioadă piscina, saună, solar.
 • Nu folosiți machiaj pentru buze.
 • Abțineți-vă de la sărutare pe întreaga perioadă de recuperare.
 • Nu mâncați alimente picante, acide și prea calde.
 • Bea băuturi, de preferință, printr-o paie.
 • În timpul iernii, prima săptămână ar trebui să evite vântul și expunerea la temperaturi scăzute ale aerului.
 • În timpul verii, când ieșiți timp de o lună, asigurați-vă că utilizați protecția solară (SPF cel puțin 20).
Pentru o mai mică iritare a pielii buzelor, este mai bine să beți lichidul printr-un tub

Dacă urmați aceste reguli și utilizați unguent pentru o vindecare rapidă după tatuajele buzelor, atunci perioada de reabilitare se va termina cu o vindecare totală și, după două săptămâni, puteți aprecia deja modificările de aspect și bucurați-vă de frumusețea buzelor impecabile.

Pregătirea procedurii

Pentru ca recuperarea după tatuaje să treacă mai repede și complicațiile nedorite nu apar, este necesar să se pregătească pentru aceasta.

Cu câteva zile înainte de procedura trebuie să beți un curs de medicamente antivirale.

Sau utilizați unguent antiviral pentru a preveni o erupție de herpes după tatuarea buzelor, de exemplu, Gerpevir sau Panavir.

Pentru profilaxie, Acyclovir se administrează pe cale orală de 4 ori pe zi, cu un comprimat sau cu 2 comprimate de 2 ori pe zi. Medicamente mai scumpe (Valtrex, Famvir) sunt administrate 1 comprimat pe zi.

Cu cel puțin 3 zile înainte de tatuaj, este necesar să excludem consumul de alcool și cafea și să nu luăm medicamente care diluează sângele.

Profesionalismul artistului tatuator, pregatirea inainte de procedura si ingrijirea corespunzatoare dupa acesta vor oferi o garantie de 100% a rezultatului dorit: buzele vor arata perfect si firesc in orice moment si in orice situatie.

Ingrijirea buzelor la domiciliu. Aflați mai multe din videoclipul util:

Lip tatuaj: mituri și fapte. Și aceeași fotografie înainte și după procedură. Vizionați recenzia video:

Opinia privind buzele tatuajului. Vizionați un videoclip interesant:

Reguli pentru îngrijirea buzelor după procedura de tatuaj

Machiajul permanent este o metodă de corecție care vă permite să creați un contur al buzelor, ochilor și sprâncenelor. Procedura constă în a aduce pigmenți de culoare în piele cu un instrument special - un manipulator care conține ace subțiri subțiri. Procesul este simplu, dar îngrijirea buzelor după tatuaj poartă cu el anumite dificultăți.

Caracteristicile aplicării machiajului permanent

Tatuajul este adesea comparat cu un tatuaj, aplicarea lor are calități similare - pigmentul de colorare nu este spălat, și nu este nevoie să se facă urgent buzele atunci când este necesar.

 • Contur. Numai conturul este introdus, fără a umple partea principală cu pigment.
 • Cu umbrire. Componenta de colorare este introdusă de-a lungul conturului. Zona principală este umbroasă, dând o nuanță naturală. Dacă doriți, puteți nuanța culorii rujului.
 • Completarea. Colorantul este injectat sub piele și seamănă cu rujul. Există o selecție largă de nuanțe suculente bogate.
 • Natural. Componenta de umplere este cât se poate de naturală. O variantă a metodei este tehnica acuarelă, care vă permite să mascați nuanța palidă a buzelor, pentru a corecta neregulile colțurilor.

Efectuând tehnica, cosmeticianul desenează conturul gurii cu un creion special. Un agent bactericid este aplicat în zona circulară, apoi un anestezic. Datorită unguentului anestezic, tratamentul este nedureros. Un colorant este injectat în straturile superficiale ale epidermei, schema de culori fiind selectată în prealabil. Apoi procesați conturul și amestecați vopseaua în întreaga zonă. Când suprafața poate fi vopsită, re-dezinfectați și aplicați o cremă pentru vindecarea rănilor. Sesiunea nu este administrată mai mult de 2-3 ore, dintre care 20 de minute sunt anestezice.

Aveți grijă după procedură

În primele zile după corecție, pe buze va apărea o ușoară umflare, suprafața va deveni umflată. Acestea sunt consecințe naturale și nu trebuie să vă fie frică de ele. În a doua zi, umflarea va dispărea, o crustă se formează pe piele și nu se recomandă să o îndepărtați. La începutul regenerării, contururile sunt inegale, însă în 4-5 zile forma se va recupera, iar într-o lună rezultatul va fi așa cum a fost planificat.

Orientările de bază includ:

 • spălarea corespunzătoare;
 • dezinfecția pielii;
 • utilizarea cremelor pentru vindecarea și regenerarea rănilor;
 • urmați regulile de îngrijire.

spălat

Spălați trebuie să fie apă curată. Nu folosiți apă de la robinet pentru a vă curăța fața. Microbii și componentele nocive prezente în el pot penetra răni pe piele și pot provoca un proces inflamator. Sapunul este interzis din cosmetice, în schimb folosesc un gel neutru cu pH cu efect antibacterian. Este permisă utilizarea lotiunilor și a laptelui cosmetic cu acțiune ușoară.

dezinfectare

Este necesar să aveți grijă de tatuajul sprancenelor și buzelor cu dezinfectarea obligatorie în următoarele 8-10 zile. Până când umflarea dispare și inflamația dispare, buzele sunt sparte de trei ori pe zi - dimineața după micul dejun și după curățarea feței, la prânz și seara. Pentru dezinfectarea medicamentelor utilizate Clorhexidina și Miramistin.

Pentru proprietarii de piele sensibila este mai potrivit primul medicament care nu contine alcool. Al doilea agent bactericid conține o soluție de alcool și nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă.

Mijloace de recuperare rapidă

După tratamentul cu un bactericid, suprafața este lubrifiată cu agenți reducători. Se recomandă să frământe buzele după ce tatuați în mod regulat. De îndată ce se formează o crustă, care marchează vindecarea rănilor, va trebui să fie atent supravegheată. Rip off sau eliminarea creșterii este imposibil, după 3-4 zile va dispărea.

Pentru a înmuia pielea și pentru a îndepărta uscarea, puteți folosi jeleu de petrol, uleiuri de plante - sunătoare și cătină de mare. Pentru a evita "efectul de seră", scula trebuie să se răspândească cu un strat subțire. Pentru suprapuneri se aplică boboci de bumbac. O cremă de filtru SPF ajută la protejarea pielii de soare și fixează pigmentul în țesuturi.

Uneori, deteriorarea dermei poate declanșa herpesul. Acest lucru este valabil pentru persoanele predispuse la infecții. Pentru a evita bolile, aplicați unguent antiviral și tratament. Un curs de comprimate este beat cu o săptămână înainte de începerea procedurii și săptămâna următoare după corectare. Unul dintre remedii este aciclovirul. Tablete luate de 4 ori pe zi pentru 1 buc. sau 2 buc. 2 p. pe zi. Există medicamente mai costisitoare - Famvir și Valtrex, luați 1 file. pe zi. Preparatele speciale pentru a ajuta la îngrijirea buzelor pot fi achiziționate la farmacie.

Cum să aibă grijă de buze după tatuare: spălare, dezinfectare, unguent

De ce îngrijirea buzelor după tatuare este atât de importantă? Conform recenziilor cosmetologilor și celor care au făcut deja machiaj permanent, este de 50% dependentă de ceea ce se întâmplă în cele din urmă. Acesta va accelera procesul de vindecare și vă va permite să păstrați rezultatul pentru o perioadă lungă de timp. Deci, este prea devreme pentru a sărbători transformarea dvs., mai întâi amintiți-vă ce puteți și ce nu puteți face în următoarele două săptămâni.

Când să începeți îngrijirea

Dacă doriți să obțineți un rezultat excelent, începeți cu pregătirea. În prealabil, testați testul de alergie la pigment. Aplicați-l la cot și evaluați reacția în timpul zilei. Cu 5 zile înainte de tatuaj, utilizați miere, suturi de sare. Acestea vor elimina celulele moarte și cântarele keratinizate, buzele vor deveni moi și netede.

Aveți grijă de umiditatea abundentă. Creme pentru copii, balsamuri pentru a ajuta. Nu uitați de rujul protector care vă protejează împotriva intemperiilor, microtraumelor, soarelui. Timp de o săptămână, este de dorit să beți un medicament antiviral. Pentru prevenirea herpesului, cu șapte zile înainte de micropigmentare, începeți să luați Acyclovir: 200 mg de 4 ori pe zi la fiecare 6 ore. După procedură, continuați o altă săptămână.

restricţii

În primele zile și în decurs de o lună, urmați aceste reguli, atunci rezultatul dorit nu va dura mult.

 1. Nu pieptene, nu urina și nu îndepărtați crustele de pe buze. Deci, puteți elimina pigmentul depus sau "câștiga" cicatrici.
 2. Nu mergeți la solariu, saună, piscină.
 3. Ascundeți de lumina directă a soarelui, utilizați produse SPF.
 4. Eliminați activitatea fizică, sportul.
 5. Petreceti timpul cu ridicarea, botoxul, peelingul.
 6. Nu folosiți cosmetice decorative: ruj, strălucire.
 7. Nu luați alimente fierbinți, picante și sărate - aceasta va provoca iritații, arderea în zonele afectate.
 8. Bea și bea apă din paie.
 9. Uitați de fumat și de alcool. Acestea inhibă procesul de regenerare, cresc riscul complicațiilor.
 10. Nu luați antibiotice, diluanți sanguini (Aspirină, Analgin).
 11. Săruturile salvează până la vindecare.

4 "balene" în îngrijire

Ingrijirea buzelor dupa machiajul permanent include 4 componente importante.

spălat

Primele 3 zile după tatuaj este mai bine să limiteze contactul cu apa. Mai târziu, utilizați numai apă fiartă la temperatura camerei, astfel încât bacteriile și microbii să nu fie răniți. Nu ștergeți, blotați ușor fața cu un prosop curat, de preferință de unică folosință. Sapun - interzis. Spălați-vă cu un spum sau gel antibacterian cu un pH neutru cuprins între 3,5 și 5,5.

dezinfectare

Până când crustele vor scădea, asigurați-vă că dezinfectați cu soluții de clorhexidină sau Miramistin de cel puțin 3 ori pe zi. Mișcarea trebuie să fie moale și blotată. Miramistin este cel mai bine utilizat pentru pielea foarte sensibilă și uscată, nu conține alcool. Clorhexidina pe bază de alcool. Artistul tatuat va oferi sfatul potrivit cu privire la ce să aleagă.

Tratamentul cu cremă

În timpul perioadei de recuperare și după aceasta, cel puțin 3-4 ori pe zi, tratați locul tatuajului cu unguente și creme. Acestea vor elimina roșeața, umflarea, protecția împotriva germenilor, efectele negative ale mediului, accelerarea vindecării rănilor.

Aplicați un mijloc de strat subțire pentru a evita "efectul de seră". Nu permiteți uscarea și crăparea buzelor. Nu utilizați unguente și medicamente hormonale cu antibiotice.

Unguente și creme de ajutor:

Bepanten, Boro plus, Depantol - elimina roșeața, regenerați, restabilește.

Hidrocortizon unguent - reduce tumefierea, elimină pruritul.

Actovegin, Solcoseril - împotriva inflamației, accelerarea vindecării.

Vaselina, creme cu vitamine A, E - hidratează, hrănește.

Atitudine respectabilă

Aveți grijă de buze, aplicați cremă, ruj igienic pe măsură ce absorbiți. Respectați toate restricțiile. Vara, protejați-vă buzele de expunerea la soare cu balsamuri cu filtre SPF.

În timpul iernii, aveți grijă de temperaturi scăzute și de vânturi puternice. Aceste recomandări vă vor ajuta să păstrați efectul mult timp.

Câte zile se vor vindeca și ce să facă

Rata vindecării depinde de următorii factori:

 • tipul de piele;
 • caracteristicile corpului: vârstă, imunitate, tip de sânge;
 • respectarea regulilor de îngrijire;
 • pigment de calitate.

Primele 5-7 zile după micropigmentare sunt cele mai dureroase. Perioada de recuperare totală durează o lună.

1 zi

Buze cu un contur clar de o nuanta rosie, luminoasa, mai ales dupa tatuaje cu umbrire. Se simte amorțit de câteva ore. Nu ar trebui să fie în acest moment, puteți bea printr-o paie. Din punct de vedere vizual, asimetria datorată edemului poate fi văzută, va dispărea în 2-3 zile.

Alăptarea este evidențiată - lichid gălbui. Aplicați ușor (nu ștergeți!) Tampon de bumbac umezit cu clorhexidină sau Miramistin. Se recomandă aplicarea hidrocortizonului unguent de 2 ori pe zi, de până la 5 ori - Boro plus, Bepanten.

Continuați să luați Acyclovir încă o săptămână.

2 zile

Edemul se poate intensifica. Dalmaceae se remarcă încă și formează o crustă. Nu permiteți uscarea completă, continuați să vă îngrijiți, aplicați fonduri pentru regenerare și tratați cu o soluție bactericidă.

3 zile

Datorită edemului, asimetria sau culoarea neuniformă pot fi totuși vizibile. Continuăm îngrijirea delicată, procesul de vindecare este cel mai bine evaluat prin fotografie.

4 zile

Umflarea a scăzut. Pielea este restabilită, este însoțită de mâncărime. Lubrifiați crusta. Nu-l rupi!

5 zile

Crustele dispar și buzele devin hipersensibile. Protejați-le de crăpături, hidratare și frotiu. Nu fi alarmat dacă umbra pare prea ușoară sau nu așa cum a fost intenționată. În locul crustelor, apare o nouă piele de nuanță albă, iar culoarea prin ea pare mai palidă.

6-14 zile

Continuați să vă smulgeți buzele după ce tatuați cu resturi de creme, respectați cu strictețe restricțiile. Luminozitatea, saturația culorii va apărea în fiecare zi timp de 2 săptămâni.

15-28 zile

Tatuajul locului se vindecă complet. Culoarea apare definitiv. Protejați-vă de soare, vânt, îngheț. Utilizați unguente și balsamuri cu vitaminele A, E, SPF-filtru. Arătați-vă comandantului pentru a evalua împreună rezultatul și nevoia de corecție.

Cruste pe buze

În cea de-a doua sau a treia zi după tatuaj, se formează cruste, apare mâncărime. Este imposibil, în nici un caz, să le piepți, să le scoți. Ei trebuie să se îndepărteze pe cont propriu - procesul de vindecare reușit și rezultate durabile depind de el. În caz contrar, veți obține o culoare neuniformă (crustele vor ieși împreună cu pigmentul) sau, mai rău, cicatrici.

Aplicați în mod regulat un strat subțire de unguent, nu vă uscați buzele. În primele trei zile, limitați contactul cu apa, dezinfectați, evitați mișcările bruște. După 3-4 zile, crustele se vor desprinde, pielea va fi reînnoită și rezultatul dorit va fi aproape.

herpes

Deteriorarea pielii atunci când tatuarea poate provoca apariția herpesului în fundalul unei imunități slăbite.

Prevenirea virusului este mult mai ușoară decât vindecarea.

Ca măsură preventivă, cu 7 zile înainte de vizita la comandant, începeți să luați medicamente antineoplazice: Acyclovir, Penciclovir, Gerpevir, Tromantadine, Famvir, Valtrex. Cursul trebuie continuat încă o săptămână după micropigmentare.

Dacă apare erupția herpesului înainte de procedură, anulați-o și începeți tratamentul.

Dacă, după o sesiune de tatuaj, observați o erupție cu blistere care sunt însoțite de mâncărime constante, vă simțiți slăbiciune, o durere de cap, ca și cu o răceală, este herpes. Nu vă auto-medicați, consultați-vă medicul. El va selecta o metodă de tratament care nu împiedică fixarea pigmentului.

Dintre medicamentele care merită menționate Zovirax, Generic, Fenistil-Penzivir, Tetraciclină unguent. Mijloacele se aplică numai pe zonele afectate și nu pe întreaga suprafață a buzelor. În timpul tratamentului, nu uitați de vindecarea, regenerarea cremelor.

Cel mai eficient medicament pentru combaterea rapidă a herpesului este imunitatea puternică.

Ia suficient somn, nu te stresa, ia vitamine, agenți imunostimulatori.

Cum se elimină umflarea

În timpul procedurii de machiaj permanent, pielea este rănită, umflarea apare pe buze. În mod normal, durează 2-3 zile. Dacă umflarea nu dispare, utilizați aceste sfaturi:

 • beți medicamente antihistaminice: Claritin, Tavegil, Suprastin și altele;
 • aplicați unguent de hidrocortizon de câteva ori pe zi;
 • faceți o compresă rece din cuburi de gheață înfășurate într-o cârpă curată și uscată.

Dacă altceva eșuează, ar trebui să consulte un doctor.

Care creme mai bine vindecă pielea după tatuaje în diferite zone ale feței

Aplicarea cremei după tatuaj permanent pe zona sprancenelor, buzelor sau pleoapelor este cea mai importantă componentă a unui rezultat reușit și o parte integrantă a perioadei de reabilitare. Fără formulări terapeutice, este imposibilă restabilirea corectă a țesuturilor deteriorate și fixarea pigmentului în interiorul pielii. Pentru ca desenul să fie perfect neted, fără goluri și picături, trebuie să știți care sunt cele mai potrivite instrumente pentru restaurarea fiecărei zone.

Ce ar trebui să fie inclus?

Înainte de a începe procedura de viziune pe termen lung, trebuie să știți că veți avea nevoie de câteva zile pentru reabilitare, iar primele două zile nu doriți să fiți văzuți de străini. Umflare, roșeață - consecințele deteriorării dermei cu un ac și este ușor să scapi de ele nu reușesc.

Pentru a accelera procesul de vindecare este necesar să aplicați crema după tatuare în zona sprancenelor, buzelor, pleoapelor. Pentru fiecare caz, comandantul prescrie un anumit tip de unguent.

Ce ar trebui să fie prezent în compoziție?

 • Antiseptice aditivi. Cel mai adesea, producătorii adaugă clorhexidina, care luptă în mod activ împotriva bacteriilor înmulțind într-o rană deschisă. Suprimă dezvoltarea infecțiilor. Activează procesele de regenerare.
 • Colesterol. Ajută oxigenul și substanțele nutritive să pătrundă în celule și să digere cât mai mult posibil.
 • Dexpantenol. Ameliorează durerea, inflamația, are un efect de răcire, promovează formarea de țesuturi noi.
 • Vitamine A, D, C, E. O mare plus față de componentele principale ale cremei. Ele ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, la restabilirea celulelor deteriorate, la înmuierea și calmarea pielii, la protejarea de efectele nocive ale mediului.

Este important! În grija unei sprancene permanente de machiaj, buze sau pleoape și nu pot folosi medicamente care conțin antibiotice, hormoni și diferite tipuri de stimulente de regenerare!

Utilizați numai produse prescrise care au proprietăți antiinflamatorii și de vindecare a rănilor. Crema are cel mai bun efect după tatuarea cu vitamine, deoarece oferă îngrijire completă.

Vă recomandăm să citiți:

Ce cremă este potrivit după tatuajul sprâncenelor

În termen de 2-7 zile este necesar să se respecte anumite reguli. În unele cazuri, este necesară formarea preliminară. Să vorbim despre asta în detaliu.

Deci, ce fel de cremă este mai potrivită după tatuajul sprâncenelor? În primul rând, trebuie spus că rănile după colorarea acestei zone sunt vindecate într-o săptămână. Procedura poate provoca umflături și înroșire. Următoarele unguente sunt recomandate pentru îngrijire:

La sfârșitul perioadei de reabilitare, includeți produsele care conțin vitaminele A și D în îngrijirea zilnică. În perioada de vară, protejați designul cu loțiuni de protecție solară cu SPF ridicat. În nici un caz, în timpul primei luni de pe sprâncene nu smulgeti crema cu o textura grasa. Aceasta amenință să tulbura metabolismul apei din celule și să încetinească procesele de regenerare.

Pielea pentru buze

Cum de a proteja pielea de buze, supuse la colorarea cu pigmenți? Perfectul machiaj al buzelor este asociat cu cele mai mari pericole. Cea mai obișnuită complicație este herpesul. Pentru a preveni această boală cu câteva zile înainte de a vizita un cosmetolog, trebuie să beți un curs de Acyclovir, Zovirax sau Virolex. În pregătirea preliminară, puteți utiliza unguent Gerpevir. Cremele după tatuajele buzelor trebuie să hidrateze, să prevină ruperea crustelor, să se usuce. Medicamente recomandate:

Instrumentul este aplicat cu un strat subțire pe suprafața modelului și după 10 minute rămășițele sunt îndepărtate cu un șervețel. De asemenea, puteți cumpăra rujul Antiherpes ca supliment. Uleiurile cosmetice au de asemenea proprietăți bune. Este important să aveți grijă de dermul micro-pigmentat timp de două săptămâni. Pentru a nu arde rana și a nu se complica, este necesar să abandonați alimente picante și băuturi calde, alcool. În procesul de vindecare, unguentul buzelor trebuie aplicat periodic pe pielea afectată, dar crustele nu ar trebui să fie prea moi, altfel vor începe să cadă înainte cu vopseaua.

Am nevoie de o cremă pentru plecare după tatuarea pleoapelor?

Impactul traumatic al acului asupra epidermei subțiri a zonei oculare provoacă formarea edemului, care poate dura 1-3 zile, în funcție de caracteristicile individuale ale organismului. Reducerea efectelor neplăcute va ajuta la îngrijirea specială. Pentru tratamentul rănilor se recomandă unguent de hidrocartison. Nu este interzisă nici o altă cremă prescrisă pentru tratamentul buzelor sau sprâncenelor! Dacă apar iritații și roșeață a mucoasei ochiului, se pot utiliza picături Vizin. Pentru a evita infectarea pleoapelor, este posibil să se trata periodic cu acid boric: se consumă 1 litru de apă răcită fiartă. soluție. Aplicați cu un tampon de bumbac.

Pentru îndepărtarea de urgență a umflăturii și a înroșirii, puteți face o compresă de gheață. Cuburile sunt așezate pe un bandaj de țesături. Asigurați-vă că apa nu intră în machiaj proaspăt. Conturul pleoapelor se vindecă ușor și nu necesită o perioadă lungă de recuperare.

Grijul pentru un tatuaj nu este atât de ușor cum pare la prima vedere. În prima săptămână trebuie să vă confruntați cu limitări și inconveniente. Buzele necesită cea mai mare atenție. Se vindecă mai mult, iar în timpul perioadei de reabilitare trebuie să renunțe la mâncarea preferată și să celebreze evenimente importante. Sprâncenele și zona pleoapelor sunt restaurate cel mai repede, dar trebuie aplicate în mod constant cu o cremă de vindecare și nu umedă cu apă. Dacă supraviețuiți tuturor acestor momente dificile de tatuaj și urmați recomandările, puteți uita problemele cu machiajul pentru următorii câțiva ani.

Îngrijirea specifică a buzelor după tatuaj

Perfecționarea permanentă a buzelor este aplicarea unui pigment special sub piele prin aparat. Cu această procedură, puteți să vă faceți buzele mai mari, mai largi, să vă adaptați la forma proprie, să dați o culoare strălucitoare și bogată, să o faceți atractivă. Pentru a obține rezultatul dorit, este important să alegeți un specialist cu experiență, pentru a asigura îngrijirea adecvată a buzelor după tatuare.

Când să începeți tratamentul pielii

Procedura de machiaj permanent este introducerea unui pigment de colorare sub piele cu un ac subțire. Sub influența aparatului, se produce lezarea țesuturilor moi, rezultatul fiind umflarea și inflamația. Cât de mult se vindecă o zonă afectată? Perioada cea mai dureroasă este în primele zile după procedură. Rezultatul dorit depinde în mare măsură de cât de bine va fi tratamentul după procedură, cât de atent va fi efectuată recomandarea.

După tatuajele buzelor în primele zile, umflarea lor pare puternică, culoarea este prea saturată, contururile pot părea inegale. Asemenea simptome de obicei dispar în șapte zile. Vindecarea completa a buzelor după tatuare se observă la aproximativ o lună mai târziu. Durata perioadei de recuperare se datorează caracteristicilor individuale ale corpului, tipului de piele. De asemenea, această perioadă depinde de gradul de respectare a recomandărilor comandantului. Durata perioadei de vindecare este influențată de calitatea pigmentului utilizat și de activitatea efectuată.

Algoritmul general de vindecare arată astfel:

 1. Imediat după procedură, buzele devin saturate cu culori, mai ales dacă comandantul face pene. Timp de câteva ore, fata se simte amorțită. Nu fumați, nu mâncați și nu beți. Asimetria poate apărea și datorită edemelor. Va trece în câteva zile. Sucul poate să iasă în evidență. În aceste zile este necesar să folosiți un tampon de bumbac înmuiat în clorhexidină sau miramistină. De asemenea, aplicate pe parcursul zilei bepanten sau boro-plus. În timpul săptămânii, luați herpăir.
 2. În a doua zi, umflarea devine mai pronunțată. Catea continua sa para, formeaza cruste. Nu le permiteți să se usuce. Îngrijirea este aplicarea de remedii pentru restaurarea, tratamentul cu agenți antiseptici sau bactericizi.
 3. În a treia zi, culoarea este încă neuniformă, conturul este fuzzy. Îngrijirea continuă.
 4. Edemul dispare, începe procesul de regenerare a pielii. Mânatul apare, formă de cruste. Nu le puteți forța cu forța, trebuie să lubrifiați mijloace speciale.
 5. Crustele încep să se îndepărteze, există o sensibilitate crescută a buzelor. În acest moment, trebuie, de asemenea, să aveți grijă cu atenție - aplicați moisturizers. Nu vă fie teamă dacă culoarea este prea palidă.
 6. 6-14 zile. Continuați să aplicați agenți reducători. Pe parcursul a două săptămâni, culoarea va deveni treptat mai saturată.
 7. 15-28 zile. Există o recuperare completă a pielii. Este necesar să se continue aplicarea echipamentului de protecție, vitaminele balsamuri. Vizitați expertul pentru a evalua rezultatul și a aborda problema corecției.

Regulile de bază ale îngrijirii

Câte buze se vindecă după tatuaj? Cu grija buna, buzele se vor vindeca in termen de o luna. Durata serviciului de machiaj permanent datorită implementării sale corecte, calității pigmentului și conformității cu regulile de bază ale îngrijirii:

 • spălarea corespunzătoare;
 • procesarea prin folosirea antisepticelor;
 • aplicarea unui unguent de vindecare;
 • restricții în modul obișnuit de viață.

spălat

Cum să ai grijă de buze după tatuaj? În primele trei zile, contactul cu apa trebuie exclus. Apoi utilizați numai pentru spălarea apei fierbinți la temperatura camerei. Este important să excludem pătrunderea microorganismelor patogene în microdamage pe piele. Nu puteți șterge cu un prosop, este mai bine să ștergeți ușor o cârpă de unică folosință curată. În prima săptămână nu este permisă utilizarea săpunului sau a altor produse cosmetice pentru spălare.

Puteți utiliza un gel antibacterian cu o concentrație neutră a acidității - de la 3 la 5. Toate mișcările trebuie să fie moi, să acționați cu atenție, să nu apăsați pe piele.

dezinfectare

Ce trebuie să faceți în continuare când vă îngrijiți de un tatuaj? Pentru a preveni apariția unei infecții la nivelul buzelor în primele zile după procedură, este necesară tratarea pielii cu agenți antiseptici de dezinfectare. Tratați-o timp de cel puțin 10 zile, până când tumefierea, roșeața și crusta dispar complet. Faceți aceste proceduri de două sau trei ori pe zi după spălare și masă.

Este necesar să lubrifiați buzele pentru soluții de dezinfectare Miramistin sau Clorhexidină. Miramistin este potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă. În al doilea medicament există o proporție de alcool, astfel încât persoanele cu hipersensibilitate nu o pot folosi.

Cremă de ungere și unguente de vindecare

Câte zile va vindeca permanentul va fi afectat de tratamentul cu unguente și creme de vindecare. După aplicarea unui antiseptic și înainte de a ieși afară, trebuie să aplicați o cremă sau un unguent regenerant. Când tatuajul sa vindecat, puteți continua să aplicați unguente pentru prevenire. Cum sa faci buze dupa tatuaje pentru vindecare:

 1. Bepanten. Ingredientul activ este dexpanthenol. Aceasta contribuie la faptul că pagubele se vor vindeca mult mai repede. Conținut în alcool Bepantena, oferă dezinfecție suplimentară. Substanțele auxiliare sunt lanolina, ceara de albine și uleiul de migdale; atunci când sunt expuse, ele sunt în continuare hidratate și hrănite. Poate fi zgâriat la fiecare trei ore. Controlați că medicamentul nu intră în ochi.
 2. Panthenol. Promovează eliminarea rapidă a procesului inflamator, accelerează recuperarea, se înmoaie. Aplicați medicamentul de două până la trei ori pe zi.
 3. Boro plus. Compoziția ingredientelor din plante care au un efect antiseptic, antiinflamator, vindecător al rănilor. Tratamentul se efectuează de trei ori pe zi cât mai mult posibil pentru a accelera vindecarea, hidratarea și înmuierea pielea.
 4. Hidrocortizonul. Ea are un efect antiinflamator, ajută la reducerea puffiness, accelerează vindecarea, reduce arsurile și mâncărime, previne dezvoltarea de alergii.

Dacă buzele încep să se usuce, le veți trata cu mijloacele indicate. Se hidratează, reduc perioada de recuperare.

Restricții existente

Cât de multe daune se vindecă, cât durează perioada de recuperare, depinde direct de modul în care sunt îndeplinite cu atenție recomandările specialiștilor. Ce să nu faceți după procedură:

 • elimina contactul fizic - săruturi și atingeri;
 • forțând să se coajă;
 • mers pe jos la saună, piscină;
 • vizita un solar;
 • să fie sub radiații ultraviolete;
 • apelați la încărcături intense, mergeți la sală de gimnastică;
 • bea alcool după tatuare, fumat;
 • frecați pielea;
 • mâncați alimente sărate, acre, picante și prea calde;
 • Înainte de procedura de periere a dinților, trebuie să aplicați o cremă bogată în hrănire pentru a evita contactul cu pasta de dinți, numai după ce vă periați dinții. Când este curățat, îndepărtați ușor pasta rămasă fără a atinge pielea;
 • bea cu ajutorul unei paie;
 • nu coaja, botox, ridicarea;
 • nu utilizați sclipici, rujuri, pulbere;
 • nu zgâriați pielea;
 • Nu beți antibiotice și medicamente care au capacitatea de a dilua sângele.

Cum să eliminați umflarea

În timpul procedurii de aplicare a pigmentului apare o leziune a pielii. Rezultatul este aspectul puffiness. În mod normal, trece în trei zile. Ajutați la recuperarea și eliminarea umflăturilor în următoarele moduri:

 • luați un antihistaminic - Erius, Loratadină, Claritină;
 • lubrifia unguent hidrocortizon;
 • Atașați gheața, înfășurată într-o cârpă de pânză curată sau într-un prosop.

De obicei, edemul pielii tratate corespunzător devine rapid, acest proces este egal cu două sau trei zile.

Ce să faceți atunci când herpesul

De obicei, înainte de procedură, comandantul recomandă să bea herpăvir sau aciclovir timp de trei zile pentru a preveni apariția herpesului. După această procedură, continuați să primiți medicamente antialergice timp de o săptămână.

Dacă apare herpesul, este necesar să se ia măsuri adecvate: cu ajutorul aciclovirului, numai blisterele sunt șterse, încercând să nu fie aplicate pe suprafețe mari. Continuați să aveți grijă cu agenții de restaurare. Dacă tatuajul buzelor a provocat exacerbarea herpesului în mai multe zone, este mai bine să începeți tratamentul după ce ați consultat un medic.

Ce să faci cu crustele pe buze

În nici un caz, crustele nu pot fi zdrobite forțat. Trebuie să coboare singuri. Continuați să utilizați produsele de îngrijire a pielii până la regenerarea completă a pielii.

Atunci când este permisă utilizarea cosmeticelor decorative

Aplicați orice mijloc de cosmetică decorativă este permis nu mai devreme de o lună după tatuaj, atunci când pielea este complet vindecată și restaurată.

Ce fel de unguent folosit pentru tatuajele buzelor. Ingrijirea buzelor dupa procedura?

Un articol pe tema: "Ce fel de unguent folosit pentru tatuajele buzelor. Îngrijirea buzelor după procedură?" de la profesioniști.

Buna ziua, dragi fete si femei! Fiecare dintre noi vrea să fie modern, la modă și frumos. Din fericire, tehnologiile actuale permit acest lucru. Și putem înlocui în siguranță machiajul obișnuit, de exemplu buza permanentă, genele și extensiile de păr. Orice capriciu, orice vis despre schimbare și îmbunătățire a aspectului poate fi realizat astăzi. Dar pentru a face orice procedură este jumătate din succes. De asemenea, este necesar să vă îngrijiți corespunzător aspectul după el. Împărtășiți informații despre cum să aveți grijă de buze după tatuaj.

Ce este machiajul buzelor permanente?

O femeie este o femeie și vrea să rămână bine îngrijită și atractivă indiferent de ce se întâmplă. Și machiajul necesită mult timp, iar cosmeticele bune sunt scumpe. Să salvăm timpul și banii. Oferim să avem grijă de buze. Cea mai bună soluție ar fi machiajul permanent. Se va potrivi cu fetele și femeile care doresc să-și îmbunătățească forma buzelor, să corecteze unele deficiențe sau să scurteze timpul pentru machiaj. Procedura nu este complicată, este efectuată cu o manipulare specială cu ace subțiri ascuțite. Cu ajutorul lor, specialistul introduce pigmenți pe buze.

După procedură, o ușoară umflare și răni. Nu este nevoie să fii intimidat: aceste fenomene sunt consecințele naturale ale manipulării manipulării. Aceste probleme vor trece în curând după ce pielea se vindecă. Procesul de restaurare a stratului de piele al buzelor, precum și durata pigmentului, depinde nu numai de cât de bine și eficient comandantul își desfășoară activitatea. În al doilea rând este îngrijirea buzelor după procedură.

Care este viața unui pigment?

Machiajul permanent este aplicat ca un tatuaj obișnuit, dar cu o condiție - pigmentul (vopseaua) este injectat numai în straturile superioare ale pielii buzelor. Când se vindecă vindecarea, pigmentul începe să se răspândească mai adânc. Nu este necesar să se afișeze o astfel de machiaj în mod specific, deoarece în intervalul de la doi la șapte ani vopseaua se va desprinde singură. Câte zile se vindecă buzele și cât de mult va dura machiajul permanent într-un anumit caz, nu se poate spune că depinde de anumiți factori:

 • structuri de piele;
 • pigment;
 • tipul de sânge și rhesus;
 • Clima.

Dacă doriți, puteți efectua corectarea.

Ce restricții există pentru a fi după tatuaj?

După procedură, în decurs de una până la două săptămâni, buzele se îngroașă, apare o crustă, apar multe întrebări cu privire la îngrijire. Dacă tatuajul a fost ținut într-un salon profesionist, comandantul vă va spune despre regulile de îngrijire după procedură. Dacă ați uitat ceva (emoție, stres), atunci vă vom ajuta să efectuați corect procedurile în perioada de recuperare. Luați în considerare ce să nu faceți:

 • saruta;
 • scoateți crusta formată;
 • buzele umede (du-te la baie, saună, piscină)
 • ia proceduri în solariu;
 • a fi în lumina directă a soarelui;
 • să se angajeze în muncă fizică, să meargă la sala de sport;
 • fumați și beți alcool;
 • ștergeți buzele cu un șervețel, prosop;
 • mâncați feluri de mâncare sărate, picante, acre și fierbinți.

Ce va afecta pozitiv procesul de vindecare? Este destul de simplu:

 • este necesar să se spele cu apă caldă fiartă;
 • Înainte de igiena orală, ungeți buzele din abundență cu cremă pentru a evita contactul cu pasta de dinți;
 • bea numai printr-o paie;
 • pentru îngrijire, este mai bine să alegeți o cremă pentru copii;
 • utilizarea balsamurilor pentru buze care conțin vitaminele A, E, D va fi utilă;
 • cremă și unguent aplicate cu un strat gros.
 • se recomandă prin mijloace speciale pentru aplicarea pe buze.

Dacă aveți întrebări sau dacă există o reacție negativă la tatuaj, trebuie să contactați imediat comandantul care a efectuat procedura.

Secretele îngrijirii buzelor după un tatuaj permanent

Să ne referim la principalele puncte care sunt obligatorii după tatuaj.

Dezinfectarea pielii buzelor

Procedura de dezinfecție trebuie efectuată obligatoriu timp de 8-10 zile până la dispariția completă a inflamației, roșeață și crustă. Acest lucru se va face de două ori - de trei ori pe parcursul zilei, de preferință după proceduri igienice și alimente. Cum să frământăm pentru un efect pozitiv? Pentru a dezinfecta pielea buzelor, puteți utiliza soluțiile "Miramistin", "Chlorhexidina". Primul medicament este bun pentru pielea sensibilă, deoarece nu există alcool în compoziție. Al doilea preparat se bazează pe alcool, prin urmare nu se recomandă utilizarea acestuia în caz de hipersensibilitate a pielii.

Cremă de ungere

În primele zile, este necesar să lubrifiați buzele cu o cremă după ce tratamentul se face cu un agent bactericid, precum și înainte de a ieși. Pentru a efectua această procedură ar trebui să fie necesară în timpul perioadei de recuperare și puteți continua după vindecarea rănilor ca măsură preventivă. Se recomandă aplicarea cremei "Bepanten" (antiseptic), unguent Boro Plus, care are un efect de vindecare și calmare a rănilor. Aceste fonduri vor ajuta la scăderea atât a roșeaței, cât și a umflăturii și pentru a salva pielea de germeni, iar în timpul verii - de la soare, iarna - de la efectele înghețului. Puteți cumpăra o altă cremă, dar este necesar să conțină vitaminele A și E.

În cazul în care crema este aplicată pentru o perioadă lungă de timp în fiecare zi, atunci nu numai că va restabili stratul de piele, dar, de asemenea, va deveni moale, blând, elastic. În plus, aceasta va păstra o cantitate suficientă de umiditate în dermă.

Buzele trebuie protejate de expunerea la lumina soarelui. Ce smântână să alegeți în acest caz? Desigur, cu conținutul filtrelor SPF. Acesta va ajuta la menținerea culorii pigmentului mai mult.

Uneori există o complicație minoră sub formă de herpes după tatuaj. Acest lucru se datorează faptului că această procedură poate slăbi temporar forțele locale de protecție. Agenții antivirali, cum ar fi Gerpevir, Zovirax, Acyclovir, vă vor ajuta să evitați astfel de probleme.

Spălarea după tatuaj

Pentru spălare trebuie să folosiți apă fiartă curată. Nu spălați sub apă curentă, conține o cantitate mare de impurități nocive. Acestea pot declanșa dezvoltarea proceselor inflamatorii. Este, de asemenea, interzis să se utilizeze săpun, dar lumina verde este pentru un gel destinat spălării și având proprietăți anti-bacteriene.

În cazul punerii în aplicare a îngrijirii corespunzătoare a pielii buzelor după un tatuaj permanent, nu este necesară nici o cremă, nici ruj, nici luciu. Și buzele vor avea un aspect natural și natural. Dacă doriți să păstrați pigmentul cât mai mult posibil, trebuie să aplicați zilnic o cremă de întărire.

Dacă urmați aceste reguli, pielea buzelor se va recupera rapid și veți obține efectul dorit.

Sperăm că articolul a devenit util pentru contemporani. Dacă aveți buze tatuaje și puteți împărtăși sfaturi utile - faceți repost. La urma urmei, este minunat când în jurul este frumusețea și armonie!

De asemenea, în atenția dvs. un videoclip pe tema actuală:

Tatuajul cu buze este o procedură populară care vă permite să eliminați conturul buzelor, să le oferiți o nuanță atrăgătoare și să reduceți timpul necesar pentru machiajul zilnic.

Deși procedura însăși este destul de simplă și durează doar câteva ore, trebuie să știți cum să vă îngrijiți buzele după ea, ce puteți face și ce este mai bine să vă abțineți.

Este posibil să faceți biotattoi cu sprancene cu henna la domiciliu? Aflați răspunsul chiar acum.

Sfaturi pentru frumusețe

Cum să ai grijă de buze în timpul vindecării? Asigurați-vă că pentru a asculta toate sfaturile unui specialist care efectuează tatuaj și stick la ele. Cum sa faci buze dupa tatuaje? Aproape întotdeauna, maestrul atribuie o cremă specială care ajută la accelerarea procesului de vindecare.

Acesta trebuie utilizat cel puțin de trei ori pe zi.

De asemenea, urmați aceste sfaturi:

 1. Urmăriți temperatura lichidului pe care îl utilizați pentru spălare. Aveți nevoie de apă caldă și fiartă - acest lucru va ajuta la prevenirea microbilor de a intra în microcrackurile de pe buze. Asigurați-vă că pe suprafața buzelor nu se introduc murdărie sau obiecte străine. În termen de trei zile este mai bine să nu umezi buzele.
 2. În timp ce buzele vindecă, nu vizitați băile, saunele, piscinele și solariul, nu recurgeți la alte procedee cosmetice și nu încercați să faceți plajă.
 3. Este interzis să înotați în apă deschisă, de asemenea, în primele 14 zile, încercați să nu recurgeți la efort fizic activ.
 4. În primele cinci zile trebuie să vă monitorizați dieta.
 5. Dacă buzele tale sunt dureroase, suportă-o. Puteți folosi crema, dar este interzisă îndepărtarea crustelor care apar pe buze, deoarece altfel culoarea lor poate deveni neuniformă. După câteva zile, aceste defecte se vor vindeca.
 6. Nu frecați buzele cu un țesut. Se recomandă, de asemenea, în primele trei zile să fii atent cu sărutări.

Reteta pentru laminarea genelor cu gelatina poate fi gasita pe site-ul nostru.

După pene

Proceduri populare recent, în care maestrul nu numai că aduce conturul, dar îmbunătățește și culoarea buzelor, prin utilizarea penei.

Există diferite opțiuni pentru un astfel de tatuaj și el poate rămâne 5-6 ani.

Dacă alegeți această procedură pentru dvs., trebuie să vă amintiți următoarele reguli:

 • Cu o săptămână înainte de a merge la comandant și o săptămână mai târziu se recomandă utilizarea agentului antiviral Acyclovir;
 • nu vizitați băile, saunele, piscinele și solarii până la vindecarea pielii de o sută la sută;
 • Nu utilizați nici un machiaj pentru buze, chiar și luciu transparent obișnuit;
 • zilnic este necesar să aplicați un antiseptic care nu conține alcool pe piele și apoi să-l tratați cu produse precum "Pantenol".

Apar pe suprafața buzelor crustă nu se rupe, puteți să-l utilizați mai ales pentru ei

Pentru vindecarea completă, pielea va dura 10-15 zile. După vindecare, toate defectele vor fi eliminate, dar buzele tale nu vor dura o nuanță atrăgătoare și o formă regulată timp de un an.

Cum sa faci un ruj cu mainile tale, poti invata din articolul nostru.

Recomandări editoriale importante

Dacă doriți să îmbunătățiți starea pielii, o atenție deosebită trebuie acordată cremelor pe care le utilizați. O figura înfricoșătoare - în 97% dintre cremele de branduri renumite sunt substanțe care otrăvesc corpul nostru. Componentele principale, datorită cărora toate problemele de pe etichete sunt desemnate ca metilparaben, propilparaben, etilparaben, E214-E219. Parabenii au un efect negativ asupra pielii și pot provoca, de asemenea, dezechilibre hormonale. Dar cel mai rău lucru este că această murdărie intră în ficat, inimă, plămâni, se acumulează în organe și poate provoca cancer. Vă sfătuim să renunțați la utilizarea fondurilor în care se află aceste substanțe. Recent, experții staff-ului nostru au analizat cremele naturale, unde primul loc a fost acordat de fondurile companiei Mulsan Cosmetic, lider în producția de produse cosmetice naturale. Toate produsele sunt fabricate sub sisteme stricte de control al calității și de certificare. Vă recomandăm să vizitați magazinul oficial mulsan.ru. Dacă vă îndoiți de caracterul natural al produselor cosmetice, verificați data de expirare, nu trebuie să depășească un an de depozitare.

Cum se elimină umflarea?

După această procedură, poate apărea edem, care va persista timp de 1-2 zile, este normal.

Cu toate acestea, dacă în timp nu se încadrează, ci doar crește, este necesar să se folosească mijloace pentru a scăpa de ea.

Utilizat în principal pentru acest medicament antihistaminic și mijloace care elimină excesul de lichid din organism.

Toate antihistaminicele pot fi de ajutor: Suprastin, Tavegil și alții. Pentru a trata buzele, puteți utiliza unguent de hidrocortizon pentru ochi sau puteți face o compresie pe bază de picături pentru ochi "Dexametazonă".

Frigul uscat poate fi util - punand gheata invelita intr-un prosop. Dacă, după toate aceste măsuri, edemul nu dispare, utilizați mijloace pentru a elimina excesul de lichid din organism, cum ar fi "Furosemid".

Este important să nu aveți contraindicații pentru a lua medicamente.

Unguent pentru vindecare

Ce unguent pentru a frotiu buzele dupa tatuaje? Pentru a accelera procesul de vindecare, puteți folosi tot felul de unguente antiseptice pentru a vă lubrifia buzele. Astfel de mijloace precum "Bora plus", "D-patnetol" și "Rescue" funcționează bine.

Locurile de tatuaj sunt, de asemenea, mai bine lubrifiate cu unguente cu efect antiviral, cum ar fi "Gerpevir", "Zawirax", "Acyclovir".

Citiți despre cum să eliminați umflarea feței la domiciliu, aici.

Ce trebuie să faceți dacă apare herpesul?

Herpesul după buzele tatuaje - fenomenul nu este atât de rar.

Este necesar să se trateze prin administrarea de agenți antivirali în tablete, geluri sau creme.

Sunt prezentate în mare măsură medicamente care conțin aciclovir, în special acelasi unguent.

Doza și tratamentul trebuie prescrise de un specialist când vine vorba de pilule. Puteți începe imediat să utilizați unguente - efectul acestora este mult mai rapid. Medii cum ar fi Valtrex sau Valaciclovir ajuta.

Aveți grijă să preveniți herpesul. Dacă știți că imunitatea dvs. nu este cea mai bună, utilizați antivirale ca profilactică. Experții recomandă să le utilizați cu două zile înainte de tatuaj - pentru a reduce riscul acestei probleme.

După ce timp pot folosi machiajul?

Este posibil să utilizați orice produs cosmetic după procedura de tatuare, chiar și balsamul obișnuit sau luciu transparent, numai după vindecarea completă a zonei. De obicei este de 10-15 zile.

Nu riscați să folosiți produsele cosmetice înainte, deoarece există o serie de consecințe neplăcute. Cu toate acestea, după tatuaje, nevoia de a picta buzele în fiecare zi nu mai este necesară, deoarece culoarea și contururile lor vă vor încânta fără ea.

La 7 zile după tatuaj, este mai bine să mergeți la salon, astfel încât specialistul să facă o inspecție a buzelor și, dacă este necesar, să facă o mică corecție.

Modificați complet rezultatul pe care îl puteți face numai într-o lună.

Dacă totul este bine cu uniformitatea culorii și a conturului, atunci maestrul a lucrat bine. Ruj, luciu și creioane după procedura, nu puteți folosi.

Pentru îngrijirea zilnică, este suficientă aplicarea unei creme simple de întărire - aceasta va ajuta la menținerea tatuajului cât mai mult posibil. În timpul verii, pentru a vă proteja fiabil buzele, utilizați creme hrănitoare, care oferă de asemenea o protecție fiabilă de soare.

O astfel de procedură ca machiajul permanent al buzelor oferă numeroase avantaje. Principalul lucru este să cunoașteți regulile de bază ale îngrijirii după ea și apoi ceea ce vedeți în oglindă vă va surprinde plăcut pentru mult timp.

Avem retete de casă pentru scrumiurile de buze cu ingrediente naturale.

Toată lumea știe că dorința sexului echitabil este mereu frumoasă. Machiajul ajută la crearea imaginii perfecte în viața de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Uneori, pentru aplicarea sa, este necesar să ne petrecem mult timp. Piața modernă este reprezentată de o gamă imensă de produse cosmetice, dar, din ce în ce mai mult, femeile au început să recurgă la serviciile unui cosmetician. Mai ales popular este serviciul de tatuaje buzelor, ajută la model, îmbunătățirea conturului, și elimină necesitatea de a aplica ruj. Dar, după o astfel de procedură delicată, trebuie să vă petreceți mult timp pe îngrijirea pielii pentru buze. Prin urmare, fiecare fată care a făcut un tatuaj ar trebui să știe cum să efectueze o îngrijire adecvată a buzelor după procedură.

Ce este tatuajul?

Tatuajul este o procedură cosmetică care implică introducerea unei substanțe colorante în straturile superioare ale epidermei. Pentru prima dată, termenul "dermopigmentare" pe care lumea la auzit în 1984. Până în prezent, algoritmul procedurii nu sa schimbat, numai echipamentele tehnice și accesoriile vor fi îmbunătățite. Principiul de funcționare se bazează pe vibrația acului, la care ajung coloranții.

Tehnicianul care efectuează un machiaj permanent este indecent. Dacă doriți să accentuați aspectul natural și să vă faceți buzele seducătoare, atunci alegerea perfectă va fi un tatuaj pentru buzele cu feathering. Cu ajutorul pigmenților, femeile ating simetria buzelor și obțin forma perfectă. Vindecarea pielii după procedură durează aproximativ două săptămâni. Este foarte important să știți cum și ce să faceți după tatuaj.

Reacția corpului la procedură

Clientul trebuie să fie pregătit pentru consecințele care nu sunt foarte plăcute ale procedurii. Când se efectuează "implantarea" pigmenților în stratul subcutanat superior, se formează microtraumas care afectează terminațiile nervoase și provoacă manifestări nestandarde:

 • alergie eruptivă;
 • disconfort și durere;
 • umflarea și umflarea;
 • depistare a chinului;
 • formarea crustei.

Proceduri complexe de îngrijire a buzelor după tatuare

Dacă decideți să faceți un tatuaj de buze, aveți grijă după ce procedura va fi o parte integrantă a fazei de recuperare. În viitor, zonele pigmentate ale pielii nu necesită îngrijire sporită, dar primele 10-14 zile vor trebui să renunțe la unele dintre "bucuriile vieții".

Recomandări editoriale importante

Rezultatul machiajului semi-permanent corectiv depinde de mulți factori: condițiile climatice, grupul de sânge, structura individuală a pielii, pigmenții utilizați, coloranții, tehnologia, nivelul de profesionalism al maestrului, îngrijirea ulterioară.

Există o serie de recomandări care trebuie respectate. Vom înțelege cum să avem grijă de buze după tatuaj:

Pigmentul micro-implantat se bazează pe buze timp de 3 până la 5 ani. Pentru a păstra saturația umbrelor, trebuie să vă obișnuiți să folosiți cosmetice cu un factor de protecție solară.

Lista de top, ce să nu faci după micropigmentare

 1. Limitați contactul cu apă în primele trei zile după procedură. Acest lucru va ajuta la fixarea pigmentului în celule și prevenirea scurgerii acestuia.
 2. Nu faceți baie în iazuri, bazine, unde există un risc ridicat de infecție.
 3. Evitați locurile cu diferențe mari de temperatură: băi, camere cu aburi, saune.
 4. Protejează buzele de expunerea directă la razele ultraviolete, astfel încât paturile de bronzare sunt interzise timp de cel puțin 10 zile. Dacă dermopigmentarea se face în timpul sărbătorilor, va trebui să renunți la plajă.
 5. Nu scoateți crusta pe buze.
 6. Excludeți aplicarea cosmeticelor decorative pe zonele deteriorate ale pielii.
 7. Nu utilizați coaja cosmetică timp de 7 zile.
 8. Sub interdicția utilizării alimentelor calde, acru, sărate, băuturi care conțin alcool, pentru a nu provoca apariția iritației. În dieta ar trebui să prevaleze alimente, aburit fără adăugarea de condimente.
 9. Bea mai multe lichide.

În grija după tatuaj a inclus în mod necesar re-corecția. Este necesar să o faceți în 1,5-2 luni de la prima procedură.

Ingrijirea buzelor dupa tatuarea buzelor consta intr-un set de activitati. Specialistul trebuie să-l familiarizeze pe client cu simptomele care apar după dermopigmentare și cum să le elimine. Utilizarea preparatelor de regenerare și hidratare va proteja pielea vulnerabilă, va promova vindecarea rapidă și chiar absorbția pigmentului.

Tatuajul este o modalitate de a face buzele mai bine îngrijite și atrăgătoare, fără prea mult efort din partea dvs., ca rezultat - veți fi întotdeauna atractiv și de dorit.

Tehnica corecta de executare buza tatuaj

Toți cei interesați de tehnica de a efectua buzele tatuajului, vă sugerăm să vizionați videoclipul cu procedura corectă:

Amintiți-vă de importanța unei îngrijiri adecvate a buzelor după tatuare, nu fi leneș să o faceți în mod regulat și puteți evita posibilele probleme după procedură. Lăsați buzele să fie frumoase și suculent!