Ce să adăugați la săpun pentru bărbierit?

Bărbierit

Odată ce am fost baza rețetelor pentru o companie mică care intenționa să lanseze o linie de produse cosmetice pentru bărbați. Nu știu dacă au făcut-o, dar aș vrea să vă împărtășesc munca mea cu privire la săpunul pentru bărbierit.

Ce uleiuri sunt adăugate la rețetă?

Mi-ar lua aproximativ 30-35% din uleiurile de spumare, deoarece spuma este principalul criteriu prin care se va evalua sapunul. Dacă există o oportunitate, este posibil să luați pennobrazuyuschim babassu principal, dacă nu - nucă de cocos sau palmier kernel.

Asigurați-vă că adăugați 5% ulei de ricin în numărul de agenți de suflare - va ajuta bulele să explodeze mai lent și spuma se va întoarce de mai multe ori.

Recomand ulei de măsline din uleiurile lichide - slăbiciunea, care este de obicei percepută ca un dezavantaj, va fi foarte binevenită aici. Cât de multe - a se vedea rețeta, puteți cel puțin 50%.

Dacă există - asigurați-vă că adăugați lauri și cu 5-10%, acestea vor avea un efect dezinfectant și vindecător.

Untul de shea se va potrivi perfect în rețetă - dă o spumă delicată fină cremoasă. De asemenea, nu vă limitez ca procent - puteți și mult, dacă există.

Untul de cacao va completa reteta bine - datorita sapunului va fi mai greu si mai lent sa se spele.

Apropo, reteta in sine poate fi facuta pe un amestec de alcaline, luand 10-20% KOH, aceasta adaugand de asemenea moale si alunecare la sapun. Dacă faceți astfel de săpun într-un castron sau într-un borcan, atunci nu vă puteți îngrijora de duritatea finală.

În loc de apă, puteți lua un decoct de semințe de in, succesiune, calendula, eucalipt, mușețel sau menta. Hidrolitele sau laptele sunt, de asemenea, potrivite.

Aditivi pentru săpun bărbați pentru bărbierit

 • Acidul citric va da proprietăți de condiționare, cred că 1% va fi de ajuns
 • Acidul lactic, atunci când interacționează cu alcalii, formează lactatul de sodiu - un puternic produs hidratant. Aș adăuga 2%
 • Lanolina poate fi inclusă atât în ​​rețeta însăși, cât și adăugată în pastă. Adesea se adaugă la săpunul de lustruire a lânii, deoarece va da moaleța lâna. Cred că analogia este clară. Mi-ar lua 5%
 • Mentolul va da un efect de răcire. Principalul lucru nu este să exagerăm, 1% va fi destul.
 • Caolinul și alte argile vor asigura o bună alunecare. Puteți adăuga în apă pentru soluție alcalină aproximativ 1-2%
 • Gogoșii de mătase reprezintă o adăugare extraordinară pentru orice săpun. Puteți lua 2%.
 • Sorbitolul sau mierea pot fi adăugate, de asemenea, în apă pentru o soluție alcalină, destul de puțin, la 0,5%. Ca toți aditivii care conțin zahăr, ele stabilizează spuma. Doriți să adăugați mai multe? 5-10% sorbitol sau 2-3% miere pot fi adăugate la săpun în mod fierbinte după gel.
 • Extractul de propolis, lemn dulce, ginseng pe alcool este, de asemenea, potrivit pentru suplimentarea la sfârșitul săpunului într-un mod fierbinte. Procentajul de intrare este mai bine să se uite la pachet.
 • Glicina este similară cu cea a mucului de mătase. Se dizolvă 1-2% în apă clocotită și se adaugă la sfârșit, înainte de a fi așezate sub formă

În locașul în săpun fierbinte, puteți adăuga extracte de ulei de calendula sau de mușețel sau ulei de laur.

Din uleiurile esențiale, arborele de ceai, fenicul, lavanda, busuiocul, rozmarinul, bergamotul sunt potrivite pentru săpun.

Aceasta este o listă de suplimente posibile din care puteți alege cele pe care le doriți (datorită lui Karine Matevosyan pentru ajutor în redactarea acestuia). Vă rugăm să nu adăugați totul la o dată la un singur săpun :)

MagicSoap.ru Acasă.

"Școala veche" - săpun de la zero pentru ras (pe hidroxid de sodiu și hidroxid de potasiu)

Articol de astăzi pe pragul sărbătorilor bărbaților este dedicat bărbieritului!

Aproape fiecare om dedică minutelor prețioase de dimineață acestui proces. Potrivit statisticilor, în medie, în timpul vieții, un bărbat petrece aproximativ 140 de zile de ras!

Unii oameni urasc rasul, dar pentru alții, rasul este o filozofie specială, sacrament, proces sacral care poate fi distractiv (și livrează)!

Adesea, acestea din urmă nu preferă invenții rapide noi, de tipul spumelor și gelurilor de bărbierit, mașini de salvare 3 și 4, dar perii specializate, șlefuitoare și mașini speciale. ras de săpun, din care puteți bate o spumă bună.

Pentru aceiași oameni care găsesc plăcere în ritualul de bărbierit, vom face astăzi un săpun special cu spumă puternică, care nu se încadrează.

Acesta va fi un săpun de la zero pentru ras, preparat simultan pe hidroxid de sodiu și hidroxid de potasiu (pentru o spumă stabilă, care nu se descompune), cu o aromă ușoară de mentol, aromă de cedru și ienupăr, uleiuri spumante și de îngrijire în compoziție.

Pentru a face săpun pentru bărbierit, veți avea nevoie de:

5% ulei de babassu

5% ulei de ricin

16% ulei de nucă de cocos

26% ulei de măsline

43% acid stearic

apă (pentru uleiuri) 33%

80% NaOH (de la 100% alcaline)

KOH 20% (de la 100% alcaline)

Glicerină 5% (în greutate uleiuri)

Sorbitol 1,6% (în greutate uleiuri)

Mentol 1% (în greutate uleiuri)

Caolin (argilă albă) 6,5% (la ECU de uleiuri)

Parfumuri sau uleiuri esențiale opționale

Puteți să vă calculați singuri propriul săpun folosind un calculator care poate să contabilizeze ambele baze - NaOH și KOH.

Am luat babassu, nuca de cocos si ulei de ricin pentru proprietati excelente de spumare, acid stearic pentru capacitatea de a crea o spuma cremoasa stabila (ca in sapun crem), unt de shea si masline pentru proprietati de ingrijire, mentol pentru un efect de revigorare usoara, caolin pentru o mai buna alunecare.

Facem săpun în mod fierbinte - cu acid stearic nu funcționează în nici un fel.

Încărcăm mai întâi uleiurile (cu excepția acidului stearic) și le topim într-o stare lichidă.

Se amestecă separat acidul stearic, se adaugă glicerină

Și se topește într-o baie de apă într-o stare lichidă (complet transparentă).

Punctul de topire stearinki - aproximativ 70 grade C

Amestecăm lut alb (caolin) în alte uleiuri topite.

Puteți stoarce de câteva ori cu un blender, astfel încât să nu mai rămână bulgări

Se toarnă uleiul fierbinte cu caolin în acid stearic topit

Sunt interesat de temperatură

Se cântăresc NaOH separat alcalin și KOH

Se cântărește apa (toate)

Alternativ, adăugați alcalii în apă

Nu pre-răciți apa - avem nevoie de o temperatură ridicată!

Se toarnă soluția alcalină fierbinte în uleiuri cu stearinka (acestea sunt încă în baia de apă, altfel stearink se va întări)

Masa se îngroașează instantaneu, în ciuda temperaturii ridicate

Încă mișcați blenderul de câteva ori pentru a fi uniform

Și lăsați să se pregătească în baia de apă timp de o oră și jumătate sub capac (important!)

După o oră și jumătate la o temperatură suficientă (aproximativ 80 de grade), săpunul va fi pregătit și va arăta astfel:

Este timpul să se amestece aditivii: sorbitol pentru spumă stabilă

Mentol, dizolvat anterior în apă clocotită (1 lingură)

Uleiuri esentiale - am acest chiparos si ienupar.

Destul de frământat (fără a opri băile)

Și puneți formularele. Să fie mai bine să aveți cupe, castroane, boluri, borcane - ceva în care puteți face o perie de bărbierit :)

Sapunul îngheață instantaneu!

Încercarea de a bate spuma:

Excelent! :) Spuma este luxurianta si nu se incadreaza mult timp :)

Si baterea dureaza nu mai mult de 1 minut :)

Probabil, cu o perie reală, efectul se va produce chiar mai bine (am folosit o perie de blush (blondele pot fi :)))

P.S. Rețineți că compoziția este selectată astfel încât spuma să fie bătută și să nu cadă mult timp. Este imposibil să folosiți astfel de săpun în duș sau să spălați mâinile, deoarece trebuie să fie neclară.

În același timp, voi împărtăși un videoclip despre cum să bați repede spuma de bărbierit din săpun:

Sper că prietenii tăi vor aprecia bărbieritul și te vei bucura de procesul de săpun :)

Săpun de uz casnic pentru bărbierit: avantajele și metoda de preparare

Cine sa confruntat cu pielea iritata dupa ras? Nesfârșită uscăciune, cosuri, un sentiment de etanșeitate, chiar și după utilizarea de spume și spumă speciale pentru pielea sensibilă și schimburile de raze. Mulți oameni cunosc această imagine trista. Dar aceasta nu este o propoziție. Puteți să scăpați cu ușurință de astfel de suferințe prin pregătirea propriului dvs. săpun de ras. Care este avantajul și cum se face - mai jos în acest articol!

De ce folosiți săpun de bărbierit

Mulți au o întrebare: "De ce să utilizați săpun pentru bărbierit, spumați-l cu o perie, depuneți eforturi și pierdeți timp când puteți utiliza spuma de ras finit?" Aceasta este o întrebare destul de logică, răspunsul la care este simplu. Spuma de ras spuma, deși ușor de folosit, dar funcționează doar superficial. Textura finita nu inconjoara pielea, nu inmoaie sau parul care trebuie ras. Spuma de săpun de bărbierit îndeplinește toate funcțiile necesare pentru aceasta: hidratează, înmoaie, protejează împotriva efectelor iritante ale unei mașini de ras și face părul suplu pentru a fi îndepărtat.

Uleiurile esențiale care alcătuiesc săpunul, în funcție de tipul de ulei, dar întotdeauna pozitive. În plus, atunci când săpunul este făcut manual, este întotdeauna clar cantitatea de uleiuri esențiale, dar deja în produsul finit nu se știe cât de mult producătorul nu a regretat eterii.

Sucul de Aloe, uleiul de măsline și alte ingrediente utile sunt adesea adăugate la săpun. De fapt, în această privință, există libertate totală pentru creativitate și fuga de fantezie.

Problema de prietenie cu mediul înconjurător de azi este cheia în alegerea produselor cosmetice și de igienă. Persoanele care își tratează corpul cu grijă și respect vor alege întotdeauna acele produse care conțin cantitatea minimă de ingrediente artificiale și 0% din agenții cancerigeni, dacă acest lucru este posibil. Săpunul de bărbierit de uz casnic îndeplinește cele mai înalte cerințe ale unor astfel de persoane și poate fi desemnat în siguranță cu ajutorul unei pictograme FIV sau BIO.

În ciuda costului aparent ridicat al săpunului de uz casnic (costul ingredientelor și al instrumentelor + costul timpului petrecut), costurile sunt justificate. Consumul de astfel de săpun este mai mic decât orice spumă sau spumă, iar durata de depozitare este mai lungă.

Tipuri de săpunuri de bărbierit

Săpunul de bărbierit este de mai multe feluri:

 • cremos;
 • sub formă de bastoane;
 • poroshokoobraznoe.

Sapunul sub formă de bastoane duce în popularitate - este mai ușor de utilizat. Nu aveți nevoie de o perie de bărbierit. Ele sunt pur și simplu pătate pe suprafață pentru a fi ras și spumate cu mâinile. De regulă, o suprafață a unui astfel de săpun are nereguli.

Toate aceste tipuri de săpun pentru bărbierit unesc o singură proprietate principală - spumă magnifică și densă. Permite aparatului de ras să alunece pe suprafață fără a afecta pielea. Sentimentul după folosirea acestui săpun - tenul delicat al pielii.

La domiciliu, puteți face toate cele trei tipuri de săpun. Puteți să preparați săpun pe mai multe tipuri de bază de săpun:

 • de la zero, atunci când baza de săpun este realizată independent;
 • pe bază de săpun finită, care este cumpărat în orice magazin de specialitate;
 • pe bază de săpun de rufe;
 • pe baza de săpun pentru copii.

Tehnologia generală de producție constă în gătit baza de săpun cu adăugarea de componente suplimentare. Componentele sunt diverse uleiuri, atât esențiale, cât și cosmetice. În acest proces, prin amestecarea uleiurilor esențiale, puteți crea un gust unic la gustul dumneavoastră. Mai jos sunt instrucțiunile pentru realizarea săpunului pentru bărbierit la domiciliu, un cadou minunat pentru tine și pentru cei dragi!

Cum să faci săpun de bărbierit acasă

Rețetă numărul 1 (săpun cremă)

Ce este necesar pentru gătit:

 • baza de săpun - 100 grame;
 • ulei esential de lavanda - 25 picaturi;
 • uleiuri esentiale din arbore de ceai si frunze de dafin - 10 picaturi fiecare;
 • ulei de nucă de cocos - 5 ml;
 • miere - 1 linguriță.

Puteți schimba cantitatea de uleiuri esențiale pe cont propriu. Dar este important să rețineți că acestea sunt foarte concentrate și pot provoca iritații atunci când sunt adăugate în doze excesiv de mari.

 1. Trebuie să topiți cu grijă baza de săpun.
 2. Separă separat uleiul de cocos.
 3. Combinați uleiul de nucă de cocos topit cu o bază de săpun.
 4. Alternativ, adăugați amestec de uleiuri esențiale și miere.
 5. Se amestecă și se toarnă în formă.
 6. Așteptați ca săpunul să se întărească.

Această rețetă adaugă ulei esențial de arbore de ceai, care are un puternic efect antiseptic. De asemenea, în compoziție este mierea, care are proprietăți puternice de înmuiere și întinerire.

Rețetă numărul 2 (săpun "de la zero")

 • pulbere de lut alb - 2 linguri;
 • uleiuri cosmetice de nuca de cocos si palmieri - 80 grame;
 • ulei de măsline - 80 de grame;
 • menta și uleiuri esențiale de rozmarin - câte 5 picături;
 • alcaline - 110 grame;
 • apă purificată - 300 ml;
 • acid stearic - 300 grame;
 • glicerină - 120 grame.
 1. Se topește ulei de nucă de cocos și uleiul de palmier într-o baie de apă.
 2. Adăugați la uleiurile topite produse cosmetice și uleiuri de măsline.
 3. Folosind un baston de lemn, amestecați masa rezultată astfel încât să devină omogenă.
 4. Se încălzește apa și se toarnă masa de ulei în ea.
 5. Beat masa cu un mixer sau mixer.
 6. Se adaugă glicerina, stearina și alcalii la amestec.
 7. Preîncălziți (nu fierbe!) Pentru o masă de aproximativ o jumătate de oră, până devine groasă și transparentă.
 8. Adăugați la masa groasă rezultată de lut alb și uleiuri esențiale.
 9. Se toarnă uleiul finit în forme și se așteaptă să se răcească.

Mentă și ulei de rozmarin nu sunt doar o aromă interesantă, ci și calmează pielea, făcându-i catifelată. Menta este liniștitor și revigorant, iar rozmarinul se înmoaie.

DIY reteta de săpun de ras

Bărbatul este parte integrantă din viața fiecărui om, iar statisticile spun că un bărbat se hrănește aproximativ 2-3 luni în timpul vieții. Cu siguranta, toata lumea cunoaste disconfortul de dupa ras, cum ar fi tensiunile pielii, uscarea si arsura, eruptia cutanata si roseata. Iritarea este rezultatul unui ras necorespunzător și al utilizării unor produse cosmetice necorespunzătoare.

O alternativă la produsele cosmetice poate fi un săpun pentru bărbierit cu mâinile tale, care vor fi pregătite acasă de la mijloace improvizate ieftine. Cei mai mulți bărbați care au încercat deja acest săpun nu se mai întorc la cosmetice, deoarece săpunul natural asigură îngrijirea completă a pielii și vă permite să vă radiați părul fără cele mai mici vătămări și iritații.

Sapun, ca un mijloc de ras

Inițial, în cele mai vechi timpuri, toți bărbații folosiseră numai săpun pentru ras, nici un alt mijloc la acel moment nu era asumat deloc. Astăzi, experții observă că această metodă este justificată și, de fapt, poate fi o concurență demnă pentru multe produse cosmetice. În ciuda faptului că săpunul trebuie pregătit în conformitate cu rețeta, iar după aceea în timpul aplicării trebuie să utilizați o perie mică pentru ao aplica pe piele, are mult mai multe avantaje decât minusurile.

Pro și contra

Principalul avantaj al folosirii săpunului pentru bărbierit este faptul că cele mai multe produse cosmetice pentru bărbierit acționează superficial pe pielea feței. În timp ce săpunul înconjoară structura părului, înmoaie pielea feței, precum și părul, dezinfectează epiderma de flora patogenă și asigură alunecarea maximă a mașinii în timpul bărbieritului. Datorită săpunului, părul devine suplu pentru ras, iar pielea este protejată de iritare.

Cheia pentru alegerea unui produs de ras este prietenia cu mediul înconjurător. Și în acest criteriu, săpunul obișnuit pentru ras, gătit cu mâinile tale, este conform cu 100%. Singurul dezavantaj al săpunului este faptul că, înainte de bărbierit, va trebui să petreceți ceva timp pe propria pregătire, pentru spumarea cu o perie mică. Sapunul pentru bărbierit nu este uneori potrivit pentru tipurile de piele uscate, deoarece nu hidratează suficient pielea.

Cum să faci săpun acasă?

Astăzi, în ciuda popularității mari a produselor cosmetice și a unei mari varietăți de mărci și producători, mulți bărbați preferă să-și pregătească propriul săpun de bărbierit din mijloace improvizate. În cursul preparării, este de așteptat o procedură de fabricare a săpunului, în timpul căreia se vor adăuga diverse componente pe baza de săpun pentru a hidratează, hrăni și dezinfecta pielea feței.

Ce ingrediente sunt necesare?

În primul rând, un om trebuie să decidă asupra componentelor pe care le va pregăti un ajutor pentru bărbierit.

Pot exista mai multe opțiuni:

 • reteta de la zero, unde baza de sapun va fi preparata independent;
 • reteta folosind baza de sapun gata preparata;
 • rețetă folosind toaletă sau săpun.

Componentele suplimentare pot fi uleiurile vegetale, de exemplu, ulei de arbore de ceai, nucă de cocos sau măsline, piersici sau ulei de lavandă. Se folosesc și uleiuri esențiale, datorită căruia săpunul de bărbierit obține o aromă plăcută. Conform rețetelor, se presupune că se utilizează miere, argilă glicerină cosmetică și alte componente utile.

Producție pas cu pas

Pentru a pregăti săpunul pentru bărbierit, un bărbat poate folosi două rețete - de la zero și când se utilizează baza de săpun finită. Cea de-a doua opțiune este mai populară, deoarece datorită componentelor valoroase în cele din urmă un om obține un săpun crem. Această rețetă este recomandată pentru bărbați cu piele uscată și sensibilă.

 1. Rețetă de săpun cremă cu bază de săpun. Pentru prepararea sa, luați următoarele componente:
 • 100 gr. baza de săpun;
 • 20-25 picături de ulei de lavandă;
 • 10 picături de frunză de dafin și eter de arbori de ceai;
 • 5 ml de ulei de nucă de cocos;
 • o lingurita de miere.

Acum ei iau o bază de săpun, adu-l într-o stare lichidă într-o baie de apă, adăugați ulei de nucă de cocos topit. Apoi, mierea se adaugă la masa caldă, se agită bine și se adaugă eteri. Produsul finit este plasat în matrițe și lăsat să se solidifice.

 1. Rețetă de la zero. Pentru a pregăti un astfel de săpun de bărbierit, trebuie să pregătiți următoarele componente:
 • 110 gr. alcali;
 • 2 linguri de lut alb;
 • 80 gr. palmier, ulei de măsline și de cocos;
 • 5 picături de rozmarin și esteri de menta;
 • 120 gr. glicerol;
 • 300 gr. acid stearic;
 • 300 ml de apă.

Se topesc nuca de cocos si uleiurile de palmier, apoi se adauga alte uleiuri. Apa este încălzită în recipiente, se toarnă un amestec uleios și totul este bătut cu un blender. După aceea, adăugați alcalii, glicerină și acid, ușor încălzite (aproximativ o jumătate de oră), dar nu fierbeți. Masa trebuie să fie transparentă și groasă. La final se adaugă eteri și lut, produsul finit este plasat în matrițe înainte de solidificare.

Uleiul din compoziția ambelor rețete hidratează pielea, contribuie la înmuierea și nutriția acesteia. Ingredientele naturale nu sunt agresive, ci, dimpotrivă, se relaxează și se calmează pielea câmpului fiecărei proceduri de ras.

Nuante importante

Prima regulă de a face săpunuri de bărbierit este de a acționa strict conform instrucțiunilor. Uleiurile esențiale nu pot fi adăugate la amestecurile fierbinți, este mai bine să preparați săpun într-o oală de ceramică. Este necesară încălzirea și topirea uleiurilor numai într-o baie de apă. Este mai bine să amestecați toate componentele cu un baston de lemn sau o lingură. Dacă un om are o predispoziție la alergii, numărul de esteri trebuie redus.

Care este diferența dintre săpunul obișnuit și săpunul de bărbierit?

Mulți bărbați fac greșeala de a crede că un săpun regulat și cel destinat bărbieritului sunt aceleași produse cosmetice. De fapt, este un săpun foarte specializat, care este preparat în conformitate cu alte tehnologii și rețete, și conține, de asemenea, alte componente ale compoziției. Pentru săpunul de ras trebuie să se spume bine și spuma trebuie să fie persistentă. Această spumă este proiectată să alunece lame, să hidrateze și să hrănească, protejând pielea.

Sapunul obișnuit conține minimum de componente, în timp ce sapunul pentru ras este preparat dintr-o compoziție multicomponentă care conține substanțe hidratante și nutritive, uleiuri și esteri, aditivi cosmetici și extracte de plante. Tehnologia de producție este, de asemenea, semnificativ diferită, deoarece acest săpun ar trebui să se spume bine, dar să fie natural și hipoalergenic.

Recomandările dermatologului

Săpunul de bărbierit este recomandat pentru toți bărbații, dar mai ales pentru cei care au tip de piele sensibil. În acest caz, produsele finite cosmetice pot provoca alergii, iar săpunul preparat personal va fi sigur și util. Pentru pielea uleioasă și normală, este mai bine să utilizați o rețetă de săpun de la zero, dar pentru cei cu piele uscată, o rețetă de săpun cremă de săpun de la baza de săpun este mai potrivită.

concluzie

Fiecare om poate face săpun acasă. Mai mult, dacă înțelegem cum se deosebește un astfel de instrument de săpunul obișnuit, devine clar ce este de utilitatea acestor acțiuni. Sapunul regulat de ras este deja vandut gata in magazine specializate, dar sapunul de casa va fi mai sanatos, mai sigur, mai sigur si, in final, mai ieftin decat produsele de marca. Mai mult, în procesul de pregătire, un om își poate realiza fanteziile și preferințele, selectând compoziția săpunului.

Săpunul de bărbierit fierbinte

Săpunul de bărbierit va fi util atît bărbaților, cît și femeilor, mai ales dacă îi îngrijește atât de ușor pielea și promovează vindecarea rănilor. Pregătirea săpunului de la zero necesită abilități deosebite, dar merită să încercați să-l gătiți, deoarece numai astfel de săpun va lăsa mirosul nu numai în baie, ci și pe piele.

Pentru a vă face propriul săpun de bărbierit în mod fierbinte, veți avea nevoie de:

 • ulei de ricin - 75 g (10%)
 • ulei de nucă de cocos - 225 gr (30%)
 • ulei de măsline - 300 g (40%)
 • ulei de sâmburi de palmier - 75 g (10%)
 • unt de shea - 75 g (10%)

Uleiuri totale - 750g

 • apă - 248 gr
 • alcaline (NaOH) - 113,14 gr
 • pescuitul excesiv - 0%
 • lapte de vacă - 25gr
 • lapte praf de lapte - 10gr
 • lăună - 40 g (8%), - susan, shea, cătină, lanolină anhidră (10 g total)
 • Allantoin - 2g
 • Em ceai, levănțică, lămâie, litsei cubeba.

Instrucțiuni pas cu pas pentru a face săpun cu mâna proprie de la zero într-un mod fierbinte:

 1. Se măsoară uleiurile, se amestecă și se aduce la o masă omogenă într-o baie de apă.
 2. Într-un recipient separat în apă rece, introduceți substanța alcalină, agitați, deplasați-vă printr-o sită pentru a vă asigura că toate alcalinele s-au dizolvat.
 3. Puneți alcaline în ulei la aceeași temperatură a celor două amestecuri (50-60 ° C), apoi utilizați un blender pentru a vă aduce sapunul viitor pe pistă.
 4. Acoperiți tigaia cu un capac și aduceți-o în etapa de gel pe baia de apă, apoi amestecați bine masa.
 5. Se fierbe până se prepară, uneori se agită și se testează.
 6. Între timp, amestecați laptele praf, laptele lichid și allatoninul într-o ceașcă.
 7. În cea de-a doua ceașcă, se topește uleiurile pentru supraalimentare cu lanolină într-o baie de apă.
 8. Odată ce ați înțeles consistența că sapunul este gata, se toarnă în el alternativ componentele celor două cești, amestecând masa. La sfârșit adăugați uleiuri esențiale și amestecați din nou bine.
 9. Răspândiți-le în cutii, puneți-le într-un loc uscat și întuneric și așteptați să se solidifice.

Rezultatul

Rezultatul este un săpun cu o bună spumă bună, care înmoaie perfect părul. Uleiul și alte componente sunt selectate astfel încât să îngrijească ușor pielea, să se înmoaie, să hidrateze și să vindece rănile.

Do-it-yourself săpun de ras: rețete de casă

Săpun pentru bărbații noștri (pentru bărbierit)

5 posturi

Săpunul de bărbierit este foarte saturat cu uleiuri esențiale și grase, datorită cărora pielea este hrănită și nu uscată. Pentru săpun de ras, uleiurile de bază sunt potrivite: ulei de măsline, palmier, nucă de cocos, castor, floarea soarelui și ulei de migdale și / sau avocado (ultimele două pentru opțiunea de îngrijire). Diferă spuma groasă.

Unii adaugă glicerină pentru a înmuia părul, în timp ce alții fac cu lut și vitamina E - totul depinde de tipul de piele, pe care să-l înmuia pe cineva să se usuce.
Desigur, săpunul răcoros răcoros este de la zero.
Efectul este minunat, toată lumea laudă

Retsept1. Săpun de ras de la zero

ulei de ricin - 75 g (10%)
ulei de cocos - 225 g (30%)
ulei de măsline - 300 g (40%)
ulei de sâmburi de palmier - 75 g (10%)
unt de shea - 75 g (10%)
apă - 248 g
hidroxid de sodiu - 113,14 g
Aditivi la următoarea:
lapte de capra - 25 g
lapte praf de lapte - 10gr
fierbeți - 40 g (8%), câte 20 g unt de shea și cătină
uree - 5 g
uh arborele de ceai, lavanda, lamaie, lemn de santal

Se cântărește uleiul și se topește într-o baie de apă, apoi se răcește. Măsurați apa răcită și alcaline, amestecați. Se toarnă alcaline în ulei, se amestecă, se aduce pe pistă cu un blender. Acoperiți vasul și puneți-l într-o baie de apă. Se amestecă când masa intră complet în gel. Se fierbe până se fierbe, amestecând ocazional masa și conducând proba. Într-o ceașcă, amestecați laptele, laptele praf și ureea. Într-o altă ceașcă, topiți uleiurile pentru uscare și adăugați eteri. Când sapunul este gata, scoateți-l din baie, turnați laptele și untul în el. Se amestecă bine. Răspândiți săpunul în matrițe pentru a lăsa un spațiu mic pentru a bate spuma.

Rețetă 2. Săpun de la bază cu argilă

100 de grame de bază de săpun (transparent)
½ linguriță lut alb
1/8 linguriță vitamina E
½ ml parfum

Se topește baza în cuptorul cu microunde (30 de secunde vor fi suficiente). Când se topește săpunul, adăugați lut, vitamina E și parfum. La început vor exista bucăți în amestec, dar acest lucru este normal - amestecați bine. Sprayați alcoolul pentru a evita bulele și lăsați-l să se răcească.

Rețetă 3. Săpun cu cremă

100 de grame de bază de săpun alb;
vopsea verde nemigrantă;
o jumatate de lingurita de hidratant;
ulei esential spalat, ulei esential de var. (1-2 picături)

Împărțiți baza de săpun în două părți inegale și adăugați un hidratant și uleiuri esențiale. Adăugați vopsea verde într-o mare parte. Se toarnă masa verde în matriță când este acoperită cu film, se toarnă masa albă, se fac pete.

DIY reteta de săpun de ras

Bărbatul este parte integrantă din viața fiecărui om, iar statisticile spun că un bărbat se hrănește aproximativ 2-3 luni în timpul vieții. Cu siguranta, toata lumea cunoaste disconfortul de dupa ras, cum ar fi tensiunile pielii, uscarea si arsura, eruptia cutanata si roseata. Iritarea este rezultatul unui ras necorespunzător și al utilizării unor produse cosmetice necorespunzătoare.

O alternativă la produsele cosmetice poate fi un săpun pentru bărbierit cu mâinile tale, care vor fi pregătite acasă de la mijloace improvizate ieftine. Cei mai mulți bărbați care au încercat deja acest săpun nu se mai întorc la cosmetice, deoarece săpunul natural asigură îngrijirea completă a pielii și vă permite să vă radiați părul fără cele mai mici vătămări și iritații.

Sapun, ca un mijloc de ras

Inițial, în cele mai vechi timpuri, toți bărbații folosiseră numai săpun pentru ras, nici un alt mijloc la acel moment nu era asumat deloc. Astăzi, experții observă că această metodă este justificată și, de fapt, poate fi o concurență demnă pentru multe produse cosmetice. În ciuda faptului că săpunul trebuie pregătit în conformitate cu rețeta, iar după aceea în timpul aplicării trebuie să utilizați o perie mică pentru ao aplica pe piele, are mult mai multe avantaje decât minusurile.

Pro și contra

Principalul avantaj al folosirii săpunului pentru bărbierit este faptul că cele mai multe produse cosmetice pentru bărbierit acționează superficial pe pielea feței. În timp ce săpunul înconjoară structura părului, înmoaie pielea feței, precum și părul, dezinfectează epiderma de flora patogenă și asigură alunecarea maximă a mașinii în timpul bărbieritului. Datorită săpunului, părul devine suplu pentru ras, iar pielea este protejată de iritare.

Cheia pentru alegerea unui produs de ras este prietenia cu mediul înconjurător. Și în acest criteriu, săpunul obișnuit pentru ras, gătit cu mâinile tale, este conform cu 100%. Singurul dezavantaj al săpunului este faptul că, înainte de bărbierit, va trebui să petreceți ceva timp pe propria pregătire, pentru spumarea cu o perie mică. Sapunul pentru bărbierit nu este uneori potrivit pentru tipurile de piele uscate, deoarece nu hidratează suficient pielea.

Cum să faci săpun acasă?

Astăzi, în ciuda popularității mari a produselor cosmetice și a unei mari varietăți de mărci și producători, mulți bărbați preferă să-și pregătească propriul săpun de bărbierit din mijloace improvizate. În cursul preparării, este de așteptat o procedură de fabricare a săpunului, în timpul căreia se vor adăuga diverse componente pe baza de săpun pentru a hidratează, hrăni și dezinfecta pielea feței.

Ce ingrediente sunt necesare?

În primul rând, un om trebuie să decidă asupra componentelor pe care le va pregăti un ajutor pentru bărbierit.

Pot exista mai multe opțiuni:

 • reteta de la zero, unde baza de sapun va fi preparata independent;
 • reteta folosind baza de sapun gata preparata;
 • rețetă folosind toaletă sau săpun.

Componentele suplimentare pot fi uleiurile vegetale, de exemplu, ulei de arbore de ceai, nucă de cocos sau măsline, piersici sau ulei de lavandă. Se folosesc și uleiuri esențiale, datorită căruia săpunul de bărbierit obține o aromă plăcută. Conform rețetelor, se presupune că se utilizează miere, argilă glicerină cosmetică și alte componente utile.

Producție pas cu pas

Pentru a pregăti săpunul pentru bărbierit, un bărbat poate folosi două rețete - de la zero și când se utilizează baza de săpun finită. Cea de-a doua opțiune este mai populară, deoarece datorită componentelor valoroase în cele din urmă un om obține un săpun crem. Această rețetă este recomandată pentru bărbați cu piele uscată și sensibilă.

 1. Rețetă de săpun cremă cu bază de săpun. Pentru prepararea sa, luați următoarele componente:
 • 100 gr. baza de săpun;
 • 20-25 picături de ulei de lavandă;
 • 10 picături de frunză de dafin și eter de arbori de ceai;
 • 5 ml de ulei de nucă de cocos;
 • o lingurita de miere.

Acum ei iau o bază de săpun, adu-l într-o stare lichidă într-o baie de apă, adăugați ulei de nucă de cocos topit. Apoi, mierea se adaugă la masa caldă, se agită bine și se adaugă eteri. Produsul finit este plasat în matrițe și lăsat să se solidifice.

 1. Rețetă de la zero. Pentru a pregăti un astfel de săpun de bărbierit, trebuie să pregătiți următoarele componente:
 • 110 gr. alcali;
 • 2 linguri de lut alb;
 • 80 gr. palmier, ulei de măsline și de cocos;
 • 5 picături de rozmarin și esteri de menta;
 • 120 gr. glicerol;
 • 300 gr. acid stearic;
 • 300 ml de apă.

Se topesc nuca de cocos si uleiurile de palmier, apoi se adauga alte uleiuri. Apa este încălzită în recipiente, se toarnă un amestec uleios și totul este bătut cu un blender. După aceea, adăugați alcalii, glicerină și acid, ușor încălzite (aproximativ o jumătate de oră), dar nu fierbeți. Masa trebuie să fie transparentă și groasă. La final se adaugă eteri și lut, produsul finit este plasat în matrițe înainte de solidificare.

Uleiul din compoziția ambelor rețete hidratează pielea, contribuie la înmuierea și nutriția acesteia. Ingredientele naturale nu sunt agresive, ci, dimpotrivă, se relaxează și se calmează pielea câmpului fiecărei proceduri de ras.

Nuante importante

Prima regulă de a face săpunuri de bărbierit este de a acționa strict conform instrucțiunilor. Uleiurile esențiale nu pot fi adăugate la amestecurile fierbinți, este mai bine să preparați săpun într-o oală de ceramică. Este necesară încălzirea și topirea uleiurilor numai într-o baie de apă. Este mai bine să amestecați toate componentele cu un baston de lemn sau o lingură. Dacă un om are o predispoziție la alergii, numărul de esteri trebuie redus.

Care este diferența dintre săpunul obișnuit și săpunul de bărbierit?

Mulți bărbați fac greșeala de a crede că un săpun regulat și cel destinat bărbieritului sunt aceleași produse cosmetice. De fapt, este un săpun foarte specializat, care este preparat în conformitate cu alte tehnologii și rețete, și conține, de asemenea, alte componente ale compoziției. Pentru săpunul de ras trebuie să se spume bine și spuma trebuie să fie persistentă. Această spumă este proiectată să alunece lame, să hidrateze și să hrănească, protejând pielea.

Sapunul obișnuit conține minimum de componente, în timp ce sapunul pentru ras este preparat dintr-o compoziție multicomponentă care conține substanțe hidratante și nutritive, uleiuri și esteri, aditivi cosmetici și extracte de plante. Tehnologia de producție este, de asemenea, semnificativ diferită, deoarece acest săpun ar trebui să se spume bine, dar să fie natural și hipoalergenic.

Recomandările dermatologului

Săpunul de bărbierit este recomandat pentru toți bărbații, dar mai ales pentru cei care au tip de piele sensibil. În acest caz, produsele finite cosmetice pot provoca alergii, iar săpunul preparat personal va fi sigur și util. Pentru pielea uleioasă și normală, este mai bine să utilizați o rețetă de săpun de la zero, dar pentru cei cu piele uscată, o rețetă de săpun cremă de săpun de la baza de săpun este mai potrivită.

Fiecare om poate face săpun acasă. Mai mult, dacă înțelegem cum se deosebește un astfel de instrument de săpunul obișnuit, devine clar ce este de utilitatea acestor acțiuni. Sapunul regulat de ras este deja vandut gata in magazine specializate, dar sapunul de casa va fi mai sanatos, mai sigur, mai sigur si, in final, mai ieftin decat produsele de marca. Mai mult, în procesul de pregătire, un om își poate realiza fanteziile și preferințele, selectând compoziția săpunului.

Săpunul aromat face-l singur: caracteristici și rețete de gătit acasă

Săpun frumos, parfumat, natural și sănătos cu mâinile tale - ce ar putea fi mai bine? Acest săpun este bun din toate punctele de vedere: mai sănătos, mai ieftin și mai estetic.

Un săpun manual este, de asemenea, un cadou minunat care poate fi creat pentru o anumită persoană.

În toate privințele, realizarea de săpun în casă este un proces pozitiv, interesant, interesant și nu foarte complicat.

Un pic de teorie

Se știe din cursul chimiei școlare că săpunul este fabricat din alcalii și grăsimi. Aproximativ 2,5 mii de ani în urmă, vechii egipteni nu numai că au folosit săpun, ci și au notat rețete pentru prepararea lor pe tablete de lut.

Procesul modern de creare a săpunului la domiciliu este mult mai ușor, începând să facă săpun "de la zero" nu este necesar.

Săpun realizat manual: rețete, fotografii

Sapunul solid (și, după cum se știe, lichid) poate fi realizat prin utilizarea așa-numitei "baze" și prin utilizarea metodei "fierbinți" sau "rece" de gătit.

O rețetă simplă pentru metoda de săpun de casă fierbinte este disponibilă tuturor producătorilor de săpun novici. Cum se face și în ce mod? Ca bază pentru capodopera de săpun viitoare, utilizați baza de cumpărare sau săpunul obișnuit pentru bebeluși. Săpunul pentru copii este de dorit să se ia fără culoare și fără miros - ideal dacă decideți să faceți săpun cosmetic pentru spălarea feței.

Baza de cumpărături, de regulă, poate fi albă sau transparentă. Transparent este folosit pentru prepararea săpunului de glicerină, se dovedește și transparent. Începătorii se recomandă să înceapă săpun cu o bază opacă.

Unelte și ustensile

Pentru a crea cele mai simple săpunuri și feluri de mâncare, veți avea nevoie de obișnuit. Veți obține o baie de apă folosind două cratițe - mai mari și mai mici. Blender util pentru imersie, cupe de măsurare, linguriță pentru amestecare, grătar de bucătărie obișnuit pentru legume.

De asemenea, este posibil să aveți nevoie de:

 • oala de turnare;
 • sită;
 • pungi din plastic;
 • seringă;
 • alcool termometru;
 • halat de lucru, șorț;
 • ziare, prosoape de hârtie.

Cratița în care se prepară săpunul trebuie să fie oțel inoxidabil sau emailat. Aluminiu, cupru, din alte tigăi de metale nu va funcționa.

Masa brută pentru săpunul de gătit ar trebui să umple cratița cu cel puțin 8 centimetri. Dar nu este necesară o cantitate deosebit de mare de materii prime în feluri de mâncare. Asigurați-vă că masa de săpun nu este pulverizată atunci când se gătește sau se amestecă cu un mixer.

Pentru a da formă viitorului săpun al autorului, luați orice fel de mucegai, borcane, tăvi - ceea ce este la îndemână. De asemenea, puteți folosi matrite de silicon și forme de bebeluși pentru prăjituri de nisip și chiar elemente de la Lego. Nu limitați imaginația, lăsați-vă în afacere tot ceea ce considerați potrivit.

Despre siguranță

Internetul oferă o mulțime de rețete pentru săpun de gătit. Adesea, autorii nu plătesc atenția utilizatorilor la ce fel de săpun - de la zero sau pe baza - vor găti.

Citiți cu atenție rețetele și acordați atenție metodelor de preparare a săpunului. Acest lucru este important pentru că săpun de gătit de la alcalii și grăsimi poate fi nociv pentru sănătate. Siguranța, indiferent de sunete, trebuie respectată.

De asemenea, prepararea săpunului obișnuit într-o baie de apă, astfel încât bulele de aer să nu se formeze, săpunul turnat în matrițe este presărat cu alcool. Și aici trebuie să respectați siguranța pentru a nu vă arde accidental. Și, pregătirea săpunului, acoperiți, dacă este posibil, toate suprafețele cu ziare. În caz contrar, spray-ul cu săpun va avea o lungă perioadă de timp pentru a curăța oțetul.

Tipuri de săpun care pot fi sudate

Este posibil să se pregătească orice săpun, cu orice aditivi, componente, săpun în diverse scopuri. Compoziția, forma, culoarea și mirosul vor depinde numai de imaginația ta.

Puteți crea:

 • simplu sapun sănătos natural;
 • săpun peeling scrub;
 • săpun sampon;
 • sapun de ras;
 • barba si sapunul cu musta;
 • bere și vin;
 • cu alge marine;
 • gudron terapeutic;
 • toaletă de fructe și legume;
 • multe alte tipuri de detergent de mână de casă.

Săpun pentru copii

Acesta este de obicei numit castilian, sau Castilla. Se prepară ca un "zero", sau luate cu o bază de săpun pentru copii, precum și cu o bază standard, adăugând ulei de măsline, ciorbă de musetel. Este posibil să adăugați unt de shea sau arbore de ceai.

Pentru copii, iarba din săpun nu este pusă. Și băuturile sunt aduse sub formă de plicuri de ceaiuri din plante sau în pungi de tifon, "spălând" plicul într-o masă de săpun aproape terminată.

De asemenea, acest săpun nu merge uleiuri esențiale și parfumuri.

Peeling Săpun

Utilizați-l pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii exclusiv pe pielea intactă. Este posibil să adăugați boabe de grâu, semințe, ierburi diverse, miere, lut, boabe de cafea măcinată și chiar nisip marin. Se recomandă adăugarea a cel mult o linguriță per 0,5 kg de săpun de bază.

Ca scrub folosiți loofah (burete natural). Acest săpun arată foarte impresionant și eficient.

Șampon săpun

Se știe că săpunul nu vă poate spăla bine părul. Dar acest lucru nu se aplică la propriul săpun.

Pentru el utilizați uleiuri cu spumă îmbunătățită. Nu părăsesc pelicula, nu usucă pielea, nu au efect benefic asupra părului.

Componentele de ulei de bază în astfel de săpun de casă sunt castor, nucă de cocos, măsline.

De asemenea, este posibil să se utilizeze următoarele tipuri de ulei, care sunt introduse la sfârșitul topirii masei de săpun:

Săpun de bărbierit

Potrivit pentru bărbați și femei. Când gătiți într-un săpun îngroșător, adăugați 1 - 2 linguri de glicerină. Se înmoaie vegetația, făcând mai ușoară bărbierirea.

Fiind unul dintre principalele uleiuri:

 • de măsline;
 • ulei de cocos;
 • palmier;
 • ulei de floarea-soarelui;
 • ricin;
 • ulei de migdale;
 • avocado.

Ultimele două au un efect de îngrijire. Împrăștiind astfel de săpun în mucegaiuri, acestea sunt umplut la 2/3, lăsând loc pentru spumă.

Sampanie pentru bere sau bere

Alcoolul - berea, vinul și chiar șampania sunt, de asemenea, relevante în săpunurile de uz casnic. Înainte de a intra în masa de alcool fiert pentru a se evapora vaporii. În timpul fabricării săpunurilor, utilizați containere mari, deoarece masa cu vin sau bere poate spuma. De obicei, un astfel de săpun este fiert de la zero, adăugând băuturi ca o componentă lichidă.

În săpunul finit, puteți auzi mirosul ușor de bere. Culoarea și mirosul de vin sunt slabe. Culoarea săpunului de vin este maro. Coloranții sunt utilizați pentru nuanța roșie.

Sapun de alge

Algele pot fi găsite în magazine specializate.

Se adaugă într-o formă zdrobită și se usucă într-o bază de săpun îngroșată. Adăugarea nisipului este posibilă. Produsul finit are un miros slab de alge.

Gel săpun

La prepararea săpunului, uleiul esențial este introdus în masa deja pregătită, ușor răcită.

Săpun din fructe sau legume

Se recomandă să fierbeți săpunul cu componente similare de la zero, folosind componentele principale sub formă de soda caustică (alcaline) și orice grăsime. În acest caz, fiecare dintre aditivii din legume sau fructe nu va strica, ci va îmbunătăți doar săpunul, dând-i culoarea, mirosul sau calitățile utile. Datorită nivelului ridicat al pH-ului în săpun proaspăt, această componentă va juca rolul de conservanți pentru elementele plantei.

Când gătiți săpunul folosind o bază pregătită, care este mai convenabilă pentru începători, adăugarea de componente de fructe și legume nu va da rezultatul dorit. Indiferent cât timp se taie felii de mandarine. După introducerea lor în masa de săpun în timpul gătitului, după un timp, deja în piesa finită de săpun, o asemenea componentă va fi acoperită cu mucegai nedorit. Sapunul va fi stricat, efectul său pozitiv este zero.

Pregătirea săpunului de la baza pentru producătorii de săpun pentru începători

Fascinația de fabricare a săpunului de casă este un anumit proces tehnologic care trebuie stăpânit în stadiul inițial.

Aceasta va necesita:

 • baza de săpun (bază);
 • uleiuri esențiale de bază și cosmetice;
 • coloranți și arome;
 • matrite pentru săpun;
 • hidrolați (apă de flori);
 • scale cu cel mai mic preț de divizare posibil;
 • Termometru, bucătărie sau bețișoare.

Prepararea bazei

 1. Se cântărește - exact după rețetă - cantitatea dorită de bază de săpun.
 2. Grind baza, tăiat cu un cuțit sau un grătar.
 3. Se dizolvă baza într-o baie de apă sau în cuptorul cu microunde. Nu lăsați baza să fiarbă. Temperatura masei principale de săpun nu trebuie să fie mai mare de 60 - 65 de grade. Utilizați un termometru.
 4. Baza ar trebui să se dizolve bine, să "se dizolve". Utilizați o linguriță pentru amestecare, un baston, o măturică sau un mixer.

Introducerea de componente suplimentare

 1. Completați baza cu unul sau mai multe uleiuri de bază. Nu uitați de grăsime. Baza de săpun absoarbe o cantitate mare de grăsimi. Înmulțirea sau supraîncărcarea reprezintă excesul de grăsimi (ulei de bază) care rămâne după ce uleiul interacționează cu baza. Dacă procentul de perezhiv mare, săpunul nu îngheață. Dacă nu există nici un pescuit excesiv sau nu este suficient, săpunul va fi fărâmit, nu va începe să săpun.

Respectați cu strictețe rețeta în timpul fabricării săpunului. Dacă, din anumite motive, sapunul a eșuat, continuați să schimbați rețeta. Aproximativ 1/3 linguriță pe bază de 0,1 kg este considerată optimă.

Apropo, după un timp, coloranții naturali și alimentari din săpunul finit pot să se estompeze sau să schimbe culoarea. Mai rezistent la decolorare este pulpa de curcuma, catina de mare. Vopseaua este introdusă treptat în baza fierbinte, bine amestecată cu o măturică sau un baston.

 • Uleiurile esențiale, precum și arome sau arome sunt injectate după îndepărtarea masei din baie, într-o compoziție ușor răcită. Dacă se adaugă la masa fierbinte, mirosul se va evapora, săpunul nu va mirosi sau va primi mirosul bazei. Cantitatea optimă de aromă este de la 8 la 10 picături pentru fiecare 100 grame de bază de săpun.
 • Amintiți-vă că mirosurile de citrice dispar în special de buchet. Mai rezistent - lavanda, menta, ylang, benzoin, bate. Mirosul de patchouli este bine auzit și păstrat.

  Pentru săpun de plante medicinale adecvate, lavanda, lemongrass. În șampon, utilizați uleiul esențial, ylang.

  Etapa finală

  După introducerea tuturor ingredientelor necesare în procesul de fabricare a săpunurilor este completă. Masa de săpun se toarnă în forme pregătite.

  Indiferent de originea matrițelor, interiorul său este recomandat să fie căptușit cu peliculă de celofan. Un pachet obișnuit va face.

  La temperatura camerei, săpunul este lăsat să se coacă pentru o zi. Dacă după aceea nu este posibilă scoaterea produsului din matriță fără consecințe grave, matrițele pot fi umectate cu un jet de apă caldă, bucățile de săpun ar trebui să iasă.

  Dacă acest lucru nu ajută, răciți săpunul la temperatura camerei și mutați-l în congelator timp de câteva ore. Săpun din formă. Dacă o piesă este mare, după îndepărtarea acesteia din matriță, este mai bine să o tăiați, astfel încât aceasta să se coacă mai repede.

  După două-trei zile, săpunul dvs. va fi complet gata de utilizare.

  Rețete de săpun de casă

  Și acum - unele rețete disponibile pentru a face săpun la domiciliu.

  "Mountain Lavender"

  Aroma subțire de lavandă calmează, ajută la combaterea insomniei, ajută la migrene.

  Este necesar să se ia:

  • baza de săpun - 100 g;
  • unt (cacao) de cacao (baza) - 5 gr;
  • ulei de migdale - jumătate de linguriță;
  • ulei esential de lavanda (EM) - 3 - 4 picaturi sau un parfum (aromatizant) "lavanda" - de asemenea, 3 - 4 picaturi;
  • alimente vopsea de gel liliac (poate fi albastru) - 1 - 2 picături;
  • flori uscate de lavanda pentru decorare;
  • mucegai pentru produsul finit.

  Curs de săpun:

  1. Grind baza. Se topește în baie sau în cuptorul cu microunde într-un recipient rezistent la căldură.
  2. Adăugați ulei de bază, amestecați rapid.
  3. Adăugați colorant, amestecați masa.
  4. Lăsați baza să se răcească ușor. Introduceți EM lavandă, ulei de migdale, aromă.
  5. Se toarnă masa de săpun lichid în formă, umpleți-o cu o culoare levănțică uscată.
  6. Lăsați să se usuce la temperatura camerei.
  7. Scoateți din capodoperă de săpun răcit cu mucegai, scoateți din flori uscate unstuck.

  Nuanțe tehnologice:

  1. În loc de arome, puteți lua hidrat de lavanda. Aceasta este o compoziție mai delicată. Bine pentru pielea sensibilă.
  2. Se presara flori uscate dupa ce sapunul se ingroasa putin. Dar aveți timp să decorați florile înainte de apariția filmului pe suprafața săpunului.
  3. Florile uscate nu trebuie să cadă direct în bază. În acest caz, își vor pierde culoarea naturală, vor deveni maronii murdari.

  Săpun "Tar" medicale

  Este ideal pentru a ajuta la uscarea rănilor mici pe piele, pentru a face față abceselor, acneei, inflamațiilor.

  Este necesar să se ia:

  • baza transparentă de săpun - 100 g;
  • ulei de jojoba, baza - o treime dintr-o lingurita;
  • mesteacăn de mesteacăn - 1,5 linguriță.

  Curs de săpun:

  1. Baza pentru a se topi și a se topi.
  2. Introduceți gudron de mesteacăn și ulei de bază de jojoba. Se amestecă bine până se netezeste.
  3. Puneți săpun fiert în forma pregătită.
  4. În jumătate de oră - o oră, scoateți săpunul din matriță. Lăsați-o să se coacă pentru o altă zi. După maturare, acesta poate fi utilizat cu succes în scopuri igienice și terapeutice.

  Nuanțe tehnologice:

  1. Amintiți-vă că baza săpunului topit nu trebuie să se fierbe.
  2. Forma de săpun și suprafața produsului finit sunt tratate cu alcool din pulverizator pentru a preveni apariția bulelor de aer. Alcoolul nu poate fi înlocuit cu vodcă, nu îndepărtează bulele de aer din săpun.
  3. În timpul gătitului de săpun de gudron, EM și parfumurile nu sunt necesare, deoarece gudronul în sine are un miros puternic care nu poate fi întrerupt.
  4. Procesul de gătire a săpunului de gust terapeutic nu va dura mai mult de o oră. Păstrați acest săpun în polietilenă, fără a lovi razele directe ale soarelui.

  O bucată de săpun făcută pentru o persoană specifică este atât un cadou plăcut, cât și un produs realizat manual, care este în mod special apreciat pe piața de astăzi.

  La domiciliu, pe cont propriu, puteți să vă pregătiți un săpun ecologic și sănătos pentru sănătatea dvs., conform unor rețete simple și accesibile. Săpunul făcut manual este întotdeauna o activitate interesantă, plină de satisfacții și o vedere minunată asupra relaxării.

  Consultați videoclipul interesant de mai jos - aceasta este o clasă mică de masterat pentru a face două tipuri de săpun manual:

  MEN SOAP Săpun pentru bărbierit

  Continuam sa va familiarizam cu procesul de fabricare a sapunului de la zero, de data aceasta accentul al programului este MEN SOAP, un sapun delicios, parfumat si hrana, destinat pentru jumatate tare de umanitate)))

  Fiecare bucată conține o grămadă de uleiuri sănătoase, condusă de ulei de tărâțe de orez, extrem de benefic pentru piele, care conferă sapunului proprietăți de înmuiere și condiționare.

  Uleiul de migdale dă soapului proprietăți hidratante și de înmuiere, creează o spumă moale stabilă. Ea merge bine cu alte uleiuri din rețetă: nucă de cocos, măsline, palmier. Trei dintre aceste uleiuri de bază, în anumite proporții, vă permit să faceți o bază perfectă de săpun de la zero în ceea ce privește echilibrul durității, economiei, spumei mari, cremoasei și luminozității spumei (ceea ce este atât de necesar atunci când se rade). De asemenea, este prezent în compoziție uleiul babassu, care hidratează foarte bine pielea de orice tip, ajută la ameliorarea iritației și calmează pielea după procedura de bărbierit.

  Arderea acestui săpun organic MEN SOAP (SF sau superfat) 9% este cea mai bună opțiune pentru îngrijirea procentului pentru un astfel de săpun.

  1. Deci, ca de obicei, toate componentele și uneltele sunt pregătite să înceapă procesul, uneltele, uleiurile, apa curată, alcalii (întotdeauna puțină magie - săpunul mă va înțelege - când primiți o bucată de săpun dintr-un set de componente pregătite, veți obține un solid mătăsos și parfumat).

  Cântăm uleiuri solide și lichide, topim într-o baie "de apă"

  Măsurați lichidul și alcalinele necesare:

  Treceți ușor (în mod necesar!) Alcaline într-un lichid (puteți afla mai multe despre precauțiile de siguranță în oricare dintre sărbătorile de săpun MK de la zero). După amestecare, soluția este încălzită imediat la temperaturi ridicate, devine mai întâi tulbure, apoi devine transparentă.

  Temperatura uleiurilor și soluției alcaline trebuie să fie aproximativ egalizată.

  După turnarea soluției alcaline în ulei, prima fotografie a "precipitației" este văzută clar în fotografie.

  Apoi amestecul este luat în considerare))) pentru a obține o urmă ușoară:

  Adăugați uleiurile esențiale selectate (cedru, arbore de ceai). Se toarnă în forme. Gata!

  Bărbații SOAP de la zero pot fi un cadou bun, un semn de atenție pentru persoana dragi)), care vă va simți grija, folosindu-vă darul în fiecare zi!

  Vă ofer acest ambalaj de cadouri:

  Și revedere! Dacă sunteți interesat de ceva - întrebați-vă!

  Ce este săpunul pentru bărbierit? Cum sa faci un sapun pentru ras cu mainile tale?

  Majoritatea bărbaților folosesc astăzi creme industriale pentru bărbierit de diferite tipuri. Cu toate acestea, compoziția acestor fonduri include adesea alcoolul care poate irita pielea. Prin urmare, mulți ar dori să știe cum să puteți face un săpun de bărbierit prietenos cu mediul înconjurător.

  Un pic de teorie

  Din săpunurile obișnuite destinate în mod specific pentru bărbierit, diferă în primul rând prin faptul că spume mult mai bine. Foarte bine, dacă este constituită din uleiuri vegetale. Săpunul de bărbierit poate fi, de asemenea, fabricat din grăsimi animale. Cu toate acestea, tot felul de substanțe vegetale esențiale sunt încă adăugate la ea.

  Dacă doriți, puteți cumpăra săpun în magazin. Nu este prea scump și este suficient pentru o perioadă lungă de timp. A face un astfel de instrument cu mâinile tale ar trebui să fie în cazul în care nu puteți găsi o opțiune adecvată în magazin sau nu au încredere producătorilor cu privire la siguranța mediului înconjurător al produsului lor.

  Ce ingrediente vor fi necesare

  Există multe rețete pentru acest produs cosmetic. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru din săpunul de magazin finit, cu adăugarea de uleiuri naturale de măsline și de ricin. Acest instrument va costa cel mai puțin. Dar, în acest caz, nu va fi săpun obișnuit, ci cremoasă, care este, de asemenea, destul de convenabil de utilizat. Ingredientele pentru un astfel de instrument necesită următoarele:

  2 bare de săpun (simple și hidratante);

  1 lingura. l. castor și ulei de măsline;

  câteva picături de ulei esențial de bergamot sau cățel pentru parfum.

  Sapunuri

  Este mai bine să faci săpun pentru a fi bărbierit în unele recipiente metalice cu email. În acesta trebuie să frecați ambele bucăți de săpun gătit (pe o răzătoare grosieră). În amestec trebuie adăugat ricin și ulei de măsline. Apoi, turnați puțină apă de primăvară în castron (până când se obține o masă omogenă) și puneți totul într-un foc lent. De asemenea, puteți lua apă distilată. După ce amestecul se îngroațește, adăugați ulei esențial. Puteți să o înlocuiți cu un vârf de cristale de mentol.

  Compoziția îngroșată trebuie turnată într-un vas mic sau din ceramică. După o zi, amestecul se va stabiliza și va fi gata de utilizare conform destinației. Consistența săpunului cremă gătită ar trebui să fie ca o cremă groasă.

  O altă rețetă

  Dacă doriți, puteți face acasă și altul, nu mai puțin bine săpun pentru bărbierit. Pentru aceasta, pregătiți:

  ulei de măsline - 360 g;

  cocs - 270 g;

  palmier - 188 g;

  castor - 72 g;

  alcaline (NaOH) - 130 g

  Toate aceste ingrediente trebuie amestecate bine și turnate în smalț. Apoi, amestecul trebuie plasat într-un cuptor bine încălzit timp de 30 de minute. Rezultatul este un săpun foarte bun pentru bărbierit, recenzii ale cărora sunt minunate.

  Cream săpun fă-o singur

  Există o altă rețetă interesantă pentru fabricarea produselor pentru bărbierit. În acest caz, se obține și o substanță cremoasă. Dar o fac fără săpun. Pentru pregătirea acestor fonduri vor fi necesare:

  ulei de măsline - 450 g;

  ulei de cocos - 90 g;

  apă distilată - 737 g;

  acidul stearic - 60 mg;

  glicerină - 40 mg;

  Unt Shi (galben) - 100 mg.

  Pentru a face un săpun cremă de ras, uleiurile sunt încălzite într-o baie de apă până când sunt transformate într-un lichid limpede și uniform. Se adaugă acid stearic la amestec. Într-un recipient separat, se amestecă apă distilată (sau primăvară), glicerină și hidroxizi. După ce ambele compoziții preparate sunt aliniate la temperatură, ele sunt, de asemenea, amestecate. În acest caz, uleiul trebuie turnat în apă și nu invers. În caz contrar, va fi imposibil să faceți un săpun bun. Amestecul rezultat trebuie să fie bătut cu un mixer convențional timp de 10 minute. cu pauze scurte (câte 2 minute fiecare). Apoi, adăugați ulei esențial și amestecați din nou.

  Masa astfel obtinuta trebuie turnata intr-un borcan de sticla si se pune ultima intr-un loc inchis timp de doua zile. Apoi, compoziția trebuie mutată într-un castron și se toarnă apă distilată până când se obține consistența dorită. Săpunul de ras finit se toarnă în borcane și se lasă să se maturizeze timp de o săptămână. Apoi pot începe să folosească.

  Produs cumpărat

  Așa cum puteți vedea, făcând săpun pentru a vă rade singur nu este atât de ușor. Problema nu este chiar în complexitatea tehnologică a procedurii, ci în raritatea ingredientelor folosite. Prin urmare, poate cineva decide să cumpere astfel de săpun în magazin. Atunci când o alegeți, ar trebui să acordați atenție mai multor factori importanți. În primul rând, este mai bine dacă săpunul este natural. Există și versiuni sintetice ale acestuia. Cu toate acestea, în unele cazuri acest instrument poate irita pielea. Desigur, atunci când cumperi, trebuie să ai grijă de marca producătorului. Cele mai populare în acest moment sunt săpunul "Barber", L'Octaine Cade, Tabac.